У ФФУ призупинили членство Федерації футболу Волині

У ФФУ призупинили членство Федерації футболу Волині
Федерація футболу України призупинила членство свого футбольного осередку на Волині.

Цю інформацію ВолиньPost підтвердив член виконкому ФФУ від Волинської області Олександр Жуматій (на фото).

- Чи відповідає дійсності інформація щодо призупинення членства федерації футболу Волині у ФФУ?

- Так дійсно, як прикро це не звучить, але абсолютною більшістю голосів Виконавчого комітету ФФУ прийнято рішення про призупинення членства футбольної організації Волинської області у Федерації футболу України.

Хоча, якщо зважати на ті події, які відбувалися у життєдіяльності ФФВ протягом всього 2016 року, нічого дивного не сталося. Ви зрозумійте одне: бути членом футбольної спільноти Федерації футболу України – це не тільки право отримувати фінансову, матеріально-технічну та науково-практичну допомогу від ФФУ, а ще й обов’язок нашого футбольного осередку вести свою діяльність у відповідності до статутних, нормативних та регламентних вимог ФІФА, УЄФА, ФФУ і ФФВ, а також поважати та захищати інтереси усіх без винятку колективних членів у середині організації.

На превеликий жаль, керівні органи під головуванням Віталія Кварцяного не змогли належним чином забезпечити функціонування нашої федерації. Понад те, останньою краплею, що змусила ФФУ призупинити членство волинської організації, стало повне ігнорування законних вимог щодо проведення позачергової Конференції ФФВ. У листі від 29.11.2016 року за підписом генерального секретаря ФФУ Запісоцького Ю. Г. були чітко вказані можливі наслідки у разі проведення вищезгаданої конференції.

Тому члени Виконкому ФФУ, скажімо так, тільки підтвердили рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 10.02.2017 щодо визнання проведення позачергової Конференції 1 грудня 2016 року нелегітимним та рекомендації призупинити членство ФФВ у ФФУ до моменту повного виконання вимог.

- Який ви бачите вихід із ситуації, що маємо на цей момент

- Хочу зазначити, що футбольна організація Волині після призупинення членства в ФФУ отримала, якщо використовувати футбольну термінологію, лише «жовту картку». Якщо під керівництвом Віталія Кварцяного і надалі відбуватиметься повне нехтування футбольних законів, то в недалекій перспективі у нас з’явиться можливість отримати і «червону картку» – позбавлення членства у Федерації футболу України.

Чесно кажучи, про це навіть не хочеться думати та обговорювати можливі наслідки для футбольної спільноти Волині. Як на мене, це просто неприпустимо.

Тому, по-перше, необхідно скликати та провести позачергову Конференцію ФФВ у відповідності до статутних вимог організації.

По-друге, відновити, і це має реалізувати керівництво організації, рівноправність у ФФВ усіх без виключення колективних членів футбольного осередку Волині. Також керівництво ФФВ має забезпечити надання фінансової і матеріально-технічної допомоги районним та міським федераціям області у відповідності до рішень керівних органів ФФУ.

І, по-третє, перевести діяльність усіх футбольних інституцій ФФВ у правове поле згідно вимог ФІФА, УЄФА, ФФУ, ФФВ та чинного законодавства України. Як кажуть у таких випадках – м’яч знаходиться на полі керівництва Федерації футболу Волині.

До слова, як стало відомо, Віталій Кварцяний хоче і надалі вирішувати проблему, яка виникла з приводу призупинення членства у ФФУ, знову ж таки виключно зі своїми прихильниками, ігноруючи при цьому думку інших колективних членів ФФВ, що, в свою чергу, може завести ситуацію в глухий кут і призвести до непоправного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
через примхи світоча волинського футболу, його ясневельможності, Віталія Ясного Сонечка можуть поплатитися всі футболісти області.
Може вже хватить? Скільки йому тієї влади і грошей треба
Відповісти
Ви ще більше підтримуйте кварца (з маленької букви бо на інше не тягне) і футболу на ВОЛИНІ капець. Про це говорять як функціонери ФФУ, так і тренера з працівниками ФК ВОЛИНЬ... Вникніть у конфлікт ДЮФШ ВОЛИНЬ U-15... Команду знищили... При зарплаті одного з керівників ФК ВОЛИНЬ у сумі 30 тис. $ в місяць дитяча школа ледь жевріє (не враховується група де займається внук кварца)...
Відповісти