Компанія, яка будує в Луцьку, потрапила в ТОП-5 скандальних забудовників України

Компанія, яка будує в Луцьку, потрапила в ТОП-5 скандальних забудовників України
В інтернеті опублікували підбірку 5 компаній-забудовників, які найбільше боргують перед кредиторами. Потрапила в цей перелік компанія NK Group, яка зводить в Луцьку три житлові комплекси - "forRest", "Атлант", "Луцька Рів'єра".

Прагнучи придбати житло дешевше, люди закривають очі на ризики і забувають про інциденти, що сталися з іншими інвесторами, - пише на сторінках Фактів Іван Ярмоленко.

Хтось із "проблемних" забудовників спочатку був аферистом, для деяких їх нинішній статус став результатом несприятливого збігу обставин.

Так, у ТОП-5 опинилися:

- Микола Толмачов, будівельна компанія ТММ, заборгованість - понад 1 млрд грн;
- Володимир Константинов, будівельна компанія Консоль, заборгованість - понад 1,5 млрд грн;
- Анатолій Войцеховський, Уко-груп, Сіті-груп, заборгованість - 200 млн грн за офіційними даними, за неофіційними - $150 млн;
- Олександр Волконський-Шахов, компанія Еліта-Центр, заборгованість - понад 400 млн грн (за курсом 4 грн за 1$);
- Юрій Сусляк, NK Group, заборгованість за офіційними даними - понад 120 млн грн.

Представники останньої компанії працюють і в Луцьку. На їх рахунку такі житлові комплекси - "forRest", "Атлант", "Луцька Рів'єра".

NK Group і її бренд "Набережний квартал" почали активну діяльність в 2014 році.

Лідери групи - хмельницький бізнесмен Юрій Сусляк, його партнери Олександр Єременко та Анатолій Попов. З 2016-го року компанія мала об'єкти незавершеного будівництва в 19 областях.

Схема, за якою діяла компанія, була не дуже хитромудрою: створення мережі не пов'язаних будівельних кооперативів, низькі ціни (наприклад, в Тернополі ціна становила 4,9 тис. грн за кв. м.), зведення каркаса, зупинка будівництва.

Типовий договір NK Group ґрунтувався на сплаті покупцями пайового внеску в 90% вартості житла на рахунок кооперативу.

Об'єкти будувалися з грубими порушеннями, що дозволяв інспекторам архбудконтролю скасовувати декларації, а це призводило до "заморожування" об'єктів або незаконної "здачі в експлуатацію" неготової будівлі.

Так було в Харкові, де об'єкт Набережного кварталу здали в експлуатацію, але не підвели комунікації - воду, каналізацію, газ і електрику.

У Рівному будинок звели без технічної документації, в Тернополі частина квартир побудованого з численними порушеннями будинку мали статус тимчасового житла.

В Одесі NK Group, що веде будівництво висотки на вул. Жаботинського, 3/1, зупинило будівництво і закрило офіс, зникнувши разом з грошима пайовиків.

У листопаді минулого року проти компанії відкрили кримінальне провадження за ознаками фіктивного підприємництва та відмивання грошей.

За даними слідчих, майже півтора десятка кооперативів бренду Набережний квартал переводили гроші родинним компаніям-прокладкам і переводилися в готівку.

Таким чином "відмили" 120,6 млн грн. Очевидно, що загальні збитки інвесторам, який нанесли шахраї, багаторазово перевершували цю суму.

Сам Юрій Сусляк заявляв, що NK Group веде будівництво 57 будинків, будівництва законні і будуть завершені в строк, а затримки пов'язані з отриманням дозвільних документів.

Нині місцезнаходження Сусляка невідомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки коштує стаття?
Відповісти
Оооо, знов почалось... Більше немає про що писати
Відповісти
1) З чого взяли що НК груп будує в Луцьку?
2) Вам здається що 120 мільйонів / 57 об’єктів це багато?
Відповісти
Люди, дайте їм спокій! Час покаже, як буде. Принаймні Атлант нарешті здали одну секцію.
Відповісти
Про Егоїст чому не пишемо
Відповісти
За три місяці -три статті)Сміхота тай годі
Відповісти
Чому немає таких статей про яровицю, хоча здача мала бути вже пів року назад. Ось вам і відповідь. Невже там немає порушень? А кількість поверхів, а газорозподільний пункт втулили на кільці посеред дороги бо не знайшлося їм більше місця, а завищені ціни.
Відповісти
Останні новини
Компанія, яка будує в Луцьку, потрапила в ТОП-5 скандальних забудовників України
22 лютий, 2017, 13:53
У Луцьку зникла бабуся
22 лютий, 2017, 13:51