Ефективні та економні: у Луцьку зводять будинки «наступного покоління»*

Ефективні та економні: у Луцьку зводять будинки «наступного покоління»*
Фахівці будівельної компанії «Інвестор» роблять житло для своїх клієнтів не лише якісним, а й економним.

Про те, що для кожного свого проекту «Інвестор» використовує вікна з найбільшим коефіцієнтом супротиву та розробляє сучасні проекти теплопостачання у інтерв'ю для ВолиньPost розповів директор компанії Андрій Разумовський.

Він пояснив це тим, що кожен українець переймається цінами та витратами на комунальні послуги. Натомість в Україні мало компаній, які будують справді енергоощадне та вигідне для покупця житло.

«Зараз нашу компанію дуже цікавить вартість комунальних послуг, а саме - максимальна економія без втрати якості. Це дуже важливо для нас тому, що кожен елемент будинку згодом відповідає за комфорт проживання.

Наприклад, ми визначилися із вікнами, які будемо встановлювати. Тому розповідатимемо клієнтам, які вікна краще обирати, якими мають бути коефіцієнти супротиву, як вони мають виглядати, яка має бути фурнітура. Поки що навіть не всі забудовники володіють цією інформацією. Вікно ж є ключовим моментом у питанні тепловтрат.

Не менш важливим є й проект теплопостачання. Ми по кожній квартирі робимо такий проект: яка кількість батарей, де вони мають бути встановлені для того, щоб забезпечити при низьких температурах стабільне тепло з мінімальним споживанням газу.

Можна поставити три маленькі батареї під вікном – котел працюватиме на максимальній потужності, а у квартирі буде холодно. Наші спеціалісти вирахували цю пропорцію, замовили проекти. І у всіх своїх будівництвах ми проводимо відповідні розрахунки: які вікна встановлювати, яка система теплопостачання», - розповів Андрій Разумовський.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ефективні та економні: у Луцьку зводять будинки «наступного покоління»*
23 лютий, 2017, 17:13