Хай Білецький разом з Семенченком і Парасюком приходять в парламент, - Ігор Лапін

Хай Білецький разом з Семенченком і Парасюком приходять в парламент, - Ігор Лапін
Загроза для України може бути не тільки із боку російського кордону, а й з Придністров'я, а блокада торгівлі із окупованими територіями виглядає як «розборки» олігархів, - вважає волинський нардеп Ігор Лапін.

Про це йдеться у його коментарі для видання «Новое Время».

Нагадаємо, Україна зберігає призов на строкову військову службу, при цьому відмовившись від мобілізації, - заявляє Петро Порошенко. За фого словами, російська армія «нависає» над кордонами.

Ігор Лапін:

«Дійсно, біля наших кордонів велика кількість військ РФ. Важливий момент – ставлення Путіна до колективної безпеки, яка існує у світі. Йому на всіх плювати. Він повсякчас демонструє, що зупинятися не збирається, продовжить перевіряти всіх на терпіння. Думаю, Європа продовжить терпіти, адже це не стосується її напряму. Це стосується України.

Те, що президент говорить про наявність загрози – це добре. Я як військовий знаю, що це так і є. І у Придністров’ї ситуація геть непроста, там чималий російський військовий контингент, досить багато танків. Там техніка стара, ще радянська, і пальне ми туди не пропускаємо – виглядає, що не такий страшний чорт як його малюють. Та як той чорт піде, то нам доведеться його палити.

Другий момент – оперативні збори з керівним складом Збройних сил України. Зрозумійте, якщо піде загострення, потрібно бути готовими до введення воєнного стану. А воєнний стан – це не лише загальні якісь фрази незрозумілі, а серйозне питання: потрібно розуміти, як мають працювати органи державного управління, що робити з заводами, енергетикою, як мають працювати ЗМІ і таке інше. Тому такі навчання я вітаю. Потрібно розуміти, що у нас йде війна. Бо усі кричать, що потрібен воєнний стан, а що то? Тут треба проводити роз’яснювальну роботу серед населення також.

Що стосується позиції президента, то він – гарант Конституції, головнокомандувач ЗСУ. Ці заяви, ці дії – доцільні. Україна під зовнішньою агресією. Якщо буде введено воєнний стан, має бути визнання РФ країною-агресором. Це – оголошення війни. А Росія – ядерна держава. Тобто, люди повинні розуміти, що це не просто бла-бла-бла.

Тепер про внутрішні питання. Сьогодні був марш патріотів, які висловлювалися за національну ідею України. Тут підтримую учасників в тім питанні, що досить нам оглядатися на РФ та Європу, а треба будувати державу. Що стосується блокади Донбасу, то я сьогодні виступаю за те, щоб працювала сила права, що закони мають працювати. Я проти торгівлі на крові, але хай напишуть закони. Хай Андрій Білецький разом з Семенченком і Володею Парасюком приходять в парламент, голосують з нами, наприклад, законопроект 2004-а в залі закон про блокаду окупованих територій.

А чиновники – сволочі такі – мають виконувати закони, виробити механізми того, де вони братимуть вугілля, якщо завтра терористи «націоналізують» шахти. Вони мали це зробити ще в листопаді 2014 року, коли Турчинов сказав це зробити на засіданні РНБО. А у нас то Демчишин (міністр енергетики та вугільної промисловості України у другому уряді Арсенія Яценюка) сидів на темах і схемах, нічого не робив, ще й з Кримом в рублях торгував електроенергією. Зараз міністр Насалик починає розгрібати то все, але повільно. Не мають люди своїми тілами закривати всі питання.

Блокада показала, що треба скоріше вирішувати це питання. Та, якщо розумієм, що стануть доменні печі, світло виключатиметься в усій країні, ляжуть коксохіми, металургія в Маріуполі, перестануть випускатися бронеплити для наших танків, то хлопчики мої дорогенькі, подумайте що ви робите. У нас підмінюються поняття. Я розумію, якби вони не пускали товар туди. Вони ж не пускають вугілля сюди, а його нема де сьогодні взяти. Давайте тоді посадимо чиновників, саботажників, які не виконали розпорядження РНБО? А ніхто це не піднімає питання. І виглядає, що блокада – це розборки між Коломойським і Ахметовим. Коломойський хоче «впарити» Ахметову свій мазут. Це треба перевірити: хто кому там блокада. Влада має працювати, а громадськість – слідкувати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце видав перли!
Відповісти
Ігорку,за добровільний захист України - хвала.
Але пістоль від Авакова військовим тебе не робить.
Відповісти
то іди і блокуй придністров"я,вояка ср....ний
Відповісти
Напочатку після слів ппорошенко помилкапомилка. Замість його-фого.будьласка... Жажда нічто імідж всьо
Відповісти
Останні новини
Хай Білецький разом з Семенченком і Парасюком приходять в парламент, - Ігор Лапін
23 лютий, 2017, 08:28