У Маневичах проголосували за створення ОТГ

У Маневичах проголосували за створення ОТГ
За створення Маневицької селищної об'єднаної територіальної громади проголосували під час громадських слухань у цьому районному центрі.

Участь у зборах взяли представники місцевої влади та експерти із питань деценталізації, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Однак, попри те, що маневиччани висловились за ОТГ, голова райдержадміністрації Андрій Линдюк – проти створення такої громади.

Як відомо, в Україні проводиться реформа децентралізації, яка передбачає створення об’єднаних територіальних громади та передачу повноважень на місця. В затвердженому перспективному плані в Маневицькому районі має бути створено 6 об’єднаних територіальних громад. Як пояснює Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, в результаті об’єднання, громада отримає більші прибутки та ширші перспективи.

«Очікувані надходження від податків на доходи фізичних осіб – в межах 6 мільйонів гривень, очікувана інфраструктурна субвенція від держави – понад 10 мільйонів. Це найскромніші підрахунки. Впровадження реформ справа нелегка, іноді дуже невдячна. Іду шляхом реформи, адже розумію, що майбутні ОТГ будуть потужнішими, ніж громади сьогоднішнього формату», – розповідає Олександр Гаврилюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.