У відомого українського художника викрали понад 100 картин

У відомого українського художника викрали понад 100 картин
У знаменитого українського художника Івана Марчука зловмисник під приводом організації виставки за кордоном викрав 101 полотно.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол, - пише Обозреватель.

За його словами, влітку 2016 року Марчук передав своєму агенту картини для показу на виставці в Іспанії, проте виставка так і не була організована, а довірена особа незабаром перестала виходити на зв'язок.

"Хоча з художником цей діяч мистецтва знайомий більше десяти років, тісно увійшов у контакт із ним тільки в останній рік... 2016 - ювілейний: майстру виповнилося 80 років. І, зрозуміло, його друзі намагалися максимально використовувати дату для популяризації його творчості як в Україні, так і за кордоном", - написав він.

За словами радника міністра, аферист ввів в оману оточення художника, переконуючи всіх, що він - близький друг Марчука, а також випрошував кошти на ювілейні проекти.

Зловмисник переконав Марчука віддати йому полотна нібито для виставки в мадридському музеї Прадо, "призначивши" дату відкриття експозиції на 3 вересня 2016 року.

"Потім "переніс" на жовтень, потім на листопад. А з середини грудня перестав відповідати на телефонні дзвінки художника... Озвався на початку січня, коли відчув, що Майстру радять звернутися в поліцію. Риторика не змінилася, але з'явилися нотки погроз: "Я витратив гроші на проекти", а на запитання художника: "де картини?", - заявив: "Там, де і повинні бути - в Іспанії. Тобі виставка потрібна або картини? Я їх вивіз через Польщу і під загрозою смерті не скажу адресу". Стало зрозуміло, що шулер тягне час", - розповів Апостол.

За його словами Національна поліція вже відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков взяв справу під особистий контроль.

Іван Марчук - український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченко. У 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності за версією газети The Daily Telegraph. Роботи Марчука присутні в багатьох світових музеях і колекціях.

У 2016 році був нагороджений Орденом Свободи за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вітра в полі - сам Асраков взявся.
Відповісти
Останні новини
У відомого українського художника викрали понад 100 картин
23 лютий, 2017, 09:51