Три роки тому Луцьк провів в останню путь Василя Мойсея

Три роки тому Луцьк провів в останню путь Василя Мойсея
23-го лютого 2014 року тисячі людей вийшли на вулиці Луцька, аби провести в останню путь Василя Мойсея, який загинув на Майдані.

Хода розпочалася на Театральному майдані після відспівування загиблого майданівця у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку приблизно о 12:30 у неділю, 23 лютого.

Людей, які прийшли вшанувати пам’ять Героя Майдану Василя Мойсея, було так багато, що вони повністю зайняли усю центральну площу міста. У руках – квіти із чорними стрічками, на очах – сльози.

Коли домовину винесли з собору Святої Трійці, громада утворила живий коридор для того, щоб хода могла пройти Театральним майданом. На чолі процесії йшли курсанти військового ліцею: попереду – хлопець із Прапором України із пов’язаною жалобною стрічкою, за ним – юнаки, що несли великий український стяг.

Наступними йшли люди із вінками загиблому майданівцю. Після них – священнослужителі та військовий оркестр, який час від часу грав похоронний марш. Уже за церковниками йшли хлопці із короваєм та кришкою від домовини із хлібом на ній.

Далі – шестеро юнаків несли загиблого Героя Майдану Василя Мойсея.

Решта процесії йшла за домовиною із померлим майданівцем.

Вирушивши вулицею Винниченка, а потім – проспектом Перемоги у напрямку до луцького Меморіалу люди час від часу зупинялися.

Із народу постійно чулися вигуки «Слава! Слава! Слава!», «Василь – Герой!», «Герої не вмирають!», «Слава Небесній сотні!».

Закінчилася хода на Меморіалі Слави, де вже чекали ще декілька тисяч людей.

Пропонуємо згадати траурну церемонію зі світлин від фотографа Павла Березюка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Василь Герой....вічна память!!!
Відповісти