Потрібен автоматизований контроль за маршрутками, - експерт Prozorro у Луцьку

Потрібен автоматизований контроль за маршрутками, - експерт Prozorro у Луцьку
У Луцьку варто впровадити автоматизовані системи централізованого контролю й управління транспортними потоками.

Про це у Facebook написав консультант Prozorro у Волинській області Сергій Адамчук.

За словами Адамчука, питання підвищення тарифу на пасажирські перевезення – надто складне і просте одночасно. Але проблема – значно глибша, ніж нині озвучується. «Найважливіше – міська влада мусить мати стратегічне бачення: яка має бути ідеальна екосистема пасажирських перевезень у місті», - каже Адамчук.

Він переконаний, що першочергово потрібно враховувати інтерес пасажира. Адже у цьому випадку він є клієнтом, а той, як відомо, завжди правий. І, власне, будь-якого пасажира цікавить мінімізація витрат часу і коштів на поїздки, а також безпека та комфорт під час користування послугою.

«Наступним важливим пунктом має бути інтерес суспільства, що враховуватиме, чи доступний громадський транспорт усім соціально вразливим групам населення; якою є економіка території; яка рентабельність роботи транспортних підприємств; чи мінімізовано шкідливий вплив транспорту на здоров’я людини і довкілля», - йдеться в дописі активіста.

На його думку, для конкурентоспроможного й ефективного розвитку пасажирських перевезень у Луцьку мусить бути створена єдина логістично-інформаційна система, а термінали взаємодії різних видів транспорту необхідно встановити на кожній зупинці - вони повинні враховувати багатоваріантність комфортності, маршрутів та часу поїздок, місць пересадок та способів оплати.

«А мінімальний крок, який необхідно зробити вже сьогодні, щоб почати розмови про зміну тарифу, – це впровадити автоматизовані системи централізованого контролю й управління транспортними потоками. На сьогодні такі системи дають точність до 99%. Кожен пасажир обліковується лише один раз, незалежно від того, залишав чи ні він автобус, щоб пропустити іншого пасажира. Інформація в інтерактивному режимі доступна власнику транспортного засобу, міській владі і громаді. Все під контролем… і всі зрозуміють, якщо тариф справді потрібно буде підвищувати», - стверджує Сергій Адамчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
здерти гроши! Потім і пограєтеся...
Відповісти
Останні новини
Потрібен автоматизований контроль за маршрутками, - експерт Prozorro у Луцьку
23 лютий, 2017, 13:02