Італієць знімав у Луцьку фільм про війну. ВІДЕО

Італієць знімав у Луцьку фільм про війну. ВІДЕО
Італійський телевізійний журналіст Джан-П’єро де Лука з Неаполя знімав у Луцьку фільм про війну в Афганістані і участь у ній радянських солдат.

Журналіст першу частину фільму знімав на афганській землі. А за коментарями учасників війни з боку Радянського Союзу приїхав до Луцька. На Волинь він приїхав разом з лучанином Денисом Шмаровим, який нині мешкає в Неаполі.

Італійський телевізійник звернувся по допомогу до волинського письменника, автора книги «Афганістан. Волинський рахунок» Сергія Бортнікова. Той і звів італійця з волинськими воїнами-афганцями.

У відео, відзнятому Джан-П’єро де Лука, на питання журналіста відповідають голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, його заступник Юрій Мельник, а також священик Михайло Журомський з села Озеро Ківерцівського району, який свого часу служив у розвідувальному підрозділі радянського обмеженого контингенту військ в Афганістані.

Як розповідає Сергій Бортніков, італійського журналіста дуже вразив музей афганської спілки у Луцьку. «У нього навіть сльози були на очах», - розповів Бортніков. Особливі емоції у журналіста з Неаполя викликала міна, що зберігається в музеї: такою зброєю, яка виготовлялася в Італії, воювали проти радянських солдат в Афганістані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Італієць знімав у Луцьку фільм про війну. ВІДЕО
30 жовтень, 2012, 15:11