На Волині громади не можуть поділити державний санаторій

На Волині громади не можуть поділити державний санаторій
Іваничівська районна та Нововолинська міська ради дискутують, кому має належати санаторій «Шахтар», який зараз перебуває у державній власності.

Про це повідомляє Буг.

Під час сесії 23 лютого голова районної ради Андрій Бадзюнь розповів, що надійшов лист від генерального директора ДП «Волиньвугілля» Олександра Зоріна. Зорін просить винести на розгляд сесії питання щодо передачі у комунальну власність санаторій «Шахтар» у Павлівці Іваничівського району. Аналогічний лист надійшов до Нововолинської міськради.

«Оскільки санаторій «Шахтар» знаходиться на нашій території, ми написали листа Віктору Сапожнікову, в якому просимо зняти дане питання з розгляду Нововолинської міської ради. Від Віктора Борисовича прийшла відповідь, в якій йдеться, що санаторій «Шахтар» був збудований спільними зусиллями всіх вугільних підприємств міста Нововолинська з метою оздоровлення шахтарів та їхніх сімей, пенсіонерів та регресників, більшість яких брали безпосередню участь в його створенні та функціонуванні і проживають у місті Нововолинську, а тому має належати територіальній громаді міста Нововолинська», - зазначив Бадзюнь.

Голова районної ради і депутати нагадали також, що шахтарі живуть не тільки у Нововолинську, а й у селах району.

А от у Павлівській ОТГ вважають, що санаторій має належати райраді, але у подальшому вони не проти взяти його у власність громади.

Райрада дала згоду на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл та селища району відокремленого підрозділу «Шахтар» ДП «Волиньвугілля». Також вирішили делегувати групу депутатів Іваничівської райради на сесію Нововолинської міськради.

Директор санаторію Віталій Шевчук - взагалі проти передачі закладу в комунальну власність. Мовляв, «Шахтар» має належати державі.

Зазначимо, що 24 лютого Нововолинська міськрада розгляне питання про надання згоди на безоплатну передачу відокремленого підрозділу «Санаторій «Шахтар» державного підприємства «Волиньвугілля» в комунальну власність територіальної громади Нововолинська.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи є шанс нарешті покращити українські дороги http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4594
Відповісти
Останні новини
На Волині громади не можуть поділити державний санаторій
23 лютий, 2017, 19:17