Вибух газу у будинку в Нововолинську: ремонт триває 3-ій тиждень

Вибух газу у будинку в Нововолинську: ремонт триває 3-ій тиждень
22-го лютого під час чергового Дня депутата у Нововолинській міській раді розглянули питання щодо будинку на бульварі Шевченка, де стався вибух.

“Жителі будинку хочуть оформити позов до суду, щоб покарати винного. А скільки часу вже пройшло…Зараз ідуть роботи, але є приховані наслідки вибуху, яких спочатку не було й видно. А люди приходять і кажуть, що ми нічого не робимо. Шкода й жіночку з 5-ої квартири. Уявляєте, кухні немає. Не дуже приємна ситуація залишитися в такому віці з таким будинком. Але факт залишається фактом – винного досі нема”, – цитує генерального директора Нововолинського ЖКО Олену Чайку БУГ.

Міський голова Віктор Сапожніков висловив своє бачення цієї ситуації. Зокрема, він заявив, що проектанти написали рекомендації та зазначили норми, за яких можна проводити роботи при температурі не менше +5 градусів.

“Ми проводили й при – 10, – 15 градусів. А люди питають, чого нічого не робимо. По телебаченню показували, що в одному обласному центрі теж зірвався будинок. То винного навіть посадили…

У нас – демократія повна. Ніхто ні за що не відповідає. Я це говорив мешканцям і говорю вам, як депутатам. Хтось повинен нести відповідальність. Я пропоную мешканцям будинку, і нам теж, подати в суд, аби потім цю квартиру, яка буде відновлена, відсудити, продати і компенсувати збитки. Якщо там жила людина, яка не прописана в квартирі, а всі родичі десь в Італії, значить, їм вона не потрібна.

Треба забрати квартиру, щоб наступного разу знову не зірвали і не завдали шкоди ні людям, ні бюджету. Частину тих грошей віддати мешканцям як компенсацію, а частину забрати в бюджет”, – звернувся до депутатів із пропозицією міський голова.

Дехто з депутатів висловив думку, що не надто правильно забирати квартиру у її власників.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” поспілкувалися з Петром Смолярем, житло якого зазнало найбільших пошкоджень.

“У будинку почали ремонт приблизно 3 тижні тому. Не знаю, як мешканці будинку, але я планую подавати до суду, бо постраждав найбільше. Але справа в тім, що аби подати до суду, потрібно чекати двох експертиз. А в поліції сказали, що ті експертизи можуть бути і через півроку. Моя квартира зараз гірша, ніж сарай. Ще живемо в родичів, всі мешканці вже заселились у будинок”, – розповів чоловік.

Нагадаємо, в ніч з 19-го на 20-те листопада у Нововолинську в одному з житлових будинків стався вибух. Інцидент трапився за адресою бульвар Шевченка, 35.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.