Від «Ласки» вимагають не звозити в Луцьк безпритульних псів із інших міст

Від «Ласки» вимагають не звозити в Луцьк безпритульних псів із інших міст

Заборонити КП «Ласка» привозити в Луцьк безпритульних собак з інших міст України просять в петиції.

Відповідну ініціативу зареєструвала Вероніка Федосова на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Протягом 2016-2017 років служба відлову Луцького комунального підприємства «Ласка» «гастролює» містами України (Червоноград, В.-Волинський, Рожище, Ківерці, К.-Бузька, Біла Церква та ін.) з метою відлову вуличних бездоглядних собак . Відловлені собаки доставляються в м. Луцьк та утримуються в притулку КП «Ласка» (вул.Мамсурова,9) .

Хоча в цей час:

1. КП «Ласка» досі не вирішило проблему присутності безпритульних собак на вулицях м. Луцьк, і тому десятки лучан власним коштом мусять рятувати тварин – лікувати, годувати, стерилізувати і т.д.

2. Відловлені КП «Ласка» в інших містах собаки утримуються в місцевому притулку по вул.Мамсурова, 9 коштом лучан – коли для вуличних собак м.Луцька в даному притулку немає належних умов і немає достатньо місця, а керівник КП «Ласка» періодично скаржиться на нестачу фінансування та нестачу робочих рук в притулку.

3. Бездоглядні собаки з інших міст можуть стати причиною спалаху епідемій, в т.ч. можуть бути носіями смертельного ДЛЯ ЛЮДЕЙ сказу (в м.Ківерці Луцького р-ну у вересні 2016 року було лабораторно підтверджено сказ у домашніх тварин, а в 2014 році від укусу безпритульного пса там же померла 4-річна дитина).

4. Безпритульні собаки на вулицях Луцька постійно страждають від рук живодерів, їх труять люди, вчиняючи самосуд та обираючи власні методи боротьби з безпритульністю - тому КП "Ласка" в першу чергу має опікуватись тваринами у м.Луцьк.

Просимо розглянути дану ситуацію та дати оцінку ризиків для мешканців Луцька внаслідок такої діяльності КП «Ласка» і надати відповідь :

1.Управління охорони здоров"я Луцької міської ради
2.Управління ветеринарної медицини м.Луцька

А також розглянути дане питання у відповідних комісіях Луцької міської ради та дати обгрунтровану відповідь необхідності такої самодіяльностіі КП «Ласка» поза межами Луцька:

1. Постійна комісія міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.
2. Постійна комісія міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження
3. Постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту
4. Постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів», – йдеться в документі.

Підтримати петицію можна за посиланням http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/819.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знали - Ласка, бере за відлов собак у інших містах, в близько 1000грн. Цене пусті слова, інформація з статті на волиньпості
Відповісти
Повна маячня скажених телиць. зайнятися нічим. нереалізовані особини
Відповісти
Хто не пойняв - я про війну Цибулів та Дан
Відповісти
Невігластво, за собаку беруть 1000 грн. До того ж тварин повертають назад , звідки було виловлено.Я читала договір
Відповісти
Невігластво, за собаку беруть 1000 грн. До того ж тварин повертають назад , звідки було виловлено.Я читала договір
Відповісти
Останні новини
Від «Ласки» вимагають не звозити в Луцьк безпритульних псів із інших міст
24 лютий, 2017, 09:36