У ПриватБанку е-декларацію можна заповнити в декілька кліків*

У ПриватБанку е-декларацію можна заповнити в декілька кліків*
В Україні близько півроку діє система електронного декларування.

До 1 квітня цього року згідно з Законом “Про запобігання корупції” ( ст.45) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані подати декларацію про доходи за минулий рік. У період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком.

Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Оперативно, зручно та правильно, не виходячи з дому чи офісу, можна заповнити електронну декларацію за допомогою інтернет-банкінгу Приват24.

ПриватБанк надає безплатний ЕЦП (“Електронно-цифровий підпис”), за допомогою якого можна подати електронну декларацію про доходи за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції. Щоб замовити сертифікат, треба в Приват24 обрати розділ “Усі послуги” - “Бізнес” - “Замовити, додати сертифікат”.

Держслужбовці, силовики, посадові особи органів місцевого самоврядування в два кліки можуть отримати необхідні електронні довідки для внесення в декларацію виписки про доходи та витрати за рахунками, що відкрито в банку.

Інформацію для заповнення декларації можна легко знайти в Приват24 - меню “Усі послуги” - “Послуги” - “Створити довідку”.

Система подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, доступна з 15 серпня 2016 року на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції згідно з рішенням НАЗК “Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування” №2 від 10 червня 2016 року.

Фінансовий контроль згідно з законом також покладений на плечі осіб, які вже припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Вони теж зобов’язані наступного року після припинення діяльності подати декларацію про доходи.

Важливо пам’ятати, що впродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію. В разі притягнення суб’єкта декларування до відповідальності за неподання, несвоєчасне подання декларації або в разі виявлення в ній недостовірних відомостей суб’єкт декларування зобов’язаний подати відповідну декларацію з достовірними відомостями.

Тим, хто планує себе реалізувати в сфері державного управління, варто знати, що відповідно до Закону вони теж зобов’язані подавати електронну декларацію про доходи осіб, які беруть участь в конкурсі до призначення або обрання на відповідну посаду.

Закон України “Про державну службу” передбачає подання двох декларацій в процесі такого відбору: перша декларація подається особою, яка бажає взяти участь у конкурсі на заняття вакантної посади державної служби, разом із іншими документами для участі в конкурсі; друга декларація подається зазначеною особою, якщо вона перемогла в конкурсі, перед її призначенням на посаду (стаття 25 Закону “Про державну службу”). В обох випадках декларація подається за минулий рік.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.