У Луцьку сперечаються, чи відбулася позачергова сесія міськради

У Луцьку сперечаються, чи відбулася позачергова сесія міськради
Через відсутність достатньої кількості депутатів позачергова сесія Луцької міськради, що мала розпочатися о 12:00, так і не розпочалася. Депутати зібралися лише на чергову о 13:00.

До 13:00 24 лютого на сесію з’явилися 2 депутати із «Народного контролю», 2 із Радикальної партії, фракції «Самопомочі» та «Свободи» у повному складі, Петро Нестерук із «Солідарності», позафракційний Микола Яручик.

При цьому о 13:07 депутати із фракції «УКРОП» відмовилися вставити картки у пульти до моменту, поки Юлія Вусенко заявив, на яку сесію зібралися депутати. Вусенко пояснила, що йдеться по позачергову 19-у сесію, на яку зареєструвався 21 депутат. Натомість голова фракції «Укроп» Ігор Поліщук заявив, що сесія не повноважна.

«Мені надзвичайно прикро констатувати журналістській спільноті та жителям міста, що ми не можемо взяти до відома факт смерті Луцького міського голови і не спроможні провести сесію, бо в залі присутні депутати, які саботують процес реєстрації на пленарному засіданні. Тому прошу оголосити перерву», - заявила Юлія Вусенко.

Вона пояснила, що проблема проведення наступної сесії в тому, що до цього на 19-й треба взяти до відома смерть Романюка. При цьому іншим депутатам не вмикали мікрофони. Це обурило депутата Андрія Козюри, який заявляє, що їм «затикають рота».

СЛІДКУЙТЕ ЗА ТРАНСЛЯЦІЄЮ СЕСІЇ

Нагадаємо, члени «регламентної» комісії Луцькради рекомендували депутатам підтримати рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Юлії Вусенко. Відповідний проект рішення презентував депутат Микита Рабан. Натомість начальник юридичного відділу Олександр Рачков зауважив, що таким чином буде порушено принцип безперервності влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку сперечаються, чи відбулася позачергова сесія міськради
24 лютий, 2017, 13:19