Проблема з харчуванням дітей-чорнобильців досі не вирішена

Проблема з харчуванням дітей-чорнобильців досі не вирішена
На Волині виникла проблема з харчуванням дітей-чорнобильців у навчальних закладах.

Ситуацію, що склалась спробула пояснити начальник відділу з питань соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, департаменту соцполітики Волинської ОДА Людмила Нікітюк. Вона зазначила, що проблеми з харчуванням пов’язані із законодавством, - пише Вісник.

"З вересня по грудень діти повноцінно харчувались у школах. Але почався новий бюджетний рік. Відповідно, треба проводити новий тендер.

До 6 лютого школярів годували згідно з угодами, які мали право укладати на суму 20% вартості харчування попереднього періоду. Тим часом райони розпочали тендерні процедури. Вони дуже громіздкі й потребують ретельної підготовки. Адже будь-яка неточність може стати причиною повернення документації, і тоді процедуру доведеться розпочинати знову. А це – втрачений час. Сподіваємося, що вже з квітня діток харчуватимуть нормально. За лютий-березень батьки отримають грошову компенсацію", – пояснила посадовець.

Саме грошовим відшкодуванням батьки надзвичайно обурені. Згідно з постановою Кабміну, виданою ще 2011 року, воно становить сім гривень за день. У той час як на повноцінний гарячий обід держава виділяє понад 30 гривень. Цими днями у Міністерстві соцполі­тики обговорюють ситуаці­ю, що склалася з гарячими обі­дами для дітей-чорнобильців.

На урядовому порталі, 20 лютого, з’явився коментар міністра соцполітики Андрія Реви щодо цього питання. Він зазначив, що тендерні процедури, через які здійснюється харчування дітей-чорнобильців, непрозорі, затягнуті у часі та неефективні.

«Найкращий принцип, який вирішить це питання, – гроші йдуть за дитиною. Потрібно передати ці кошти батькам, а ті забезпечать які­сне гаряче харчування своїх дітей», – заявив Андрій Рева.

Отож є надія, що сам принцип забезпечення дітей-чорнобильців гарячими обідами буде змінено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проблема з харчуванням дітей-чорнобильців досі не вирішена
24 лютий, 2017, 13:25