Підозрюваного у вбивстві Литкіної лишили за ґратами

Підозрюваного у вбивстві Литкіної лишили за  ґратами
У Ковельському суді сьогодні, 24 лютого, відбувається засідання по справі щодо неповнолітнього Назара Статочнюка, якого обвинувачують у вбивстві мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Нагадаємо, що 4-го лютого суд задовольнив клопотання прокурора Самчука, що стосувалося виклику свідків з оточення обвинуваченого, список їх прізвищ був зачитаний в залі суду. Відтак, на судове засідання 24-го лютого з’явилися четверо свідків, - пише Буг.

Адвокат обвинуваченого Віктор Шостак подав клопотання з вимогою звільнити неповнолітнього Статочнюка з металевої клітки, адже він не є суспільно небезпечною особою. Те, що обвинувачений перебуває під вартою, заважає належному та ефективному захисту. Потерпіла сторона цю думку не підтримала, враховуючи те, що Ковельський суд не облаштований спеціальною залою для виконання цієї вимоги.

Прокурор Самчук також додав, що в ході досудового слідства у Статочнюка визначили дисгармонійні розлади, а це може впливати на його поведінку під часу судових слухань. Відлучившись на 10 хвилин в дорадчу кімнату, судді не змінили умов, тобто Статочюка лишили у металевій клітці.

Прокуром зачитано обвинувальний акт у повному обсязі, але обвинувачений Статочнюк не зрозумів його змісту. Гловуюча суддя Логвинюк була змушена детально пояснити неповнолітньому всі деталі. У відповідь Статочнюк повністю заперечив свою вину у вбивстві.

Далі Самчук подав клопотання про дослідження доказів, суддям передав документи з усіма експертизами. На його думку, спочатку доцільно було б добре дослідити докази, письмові документи, тоді слухати свідків.

Адвокат обвинувачуваного Сергій Полячук це клопотання частково підтвердив, але висловив сумнів до всіх доказів. Він переконаний, що їх варто ще досліджувати. До справи не долучені всі характеристики Статочнюка.

Надалі судді ухвалили такий порядок розгляду справи: допитати свідків, потерпілих, а тоді досліджувати докази і допитувати Статочнюка. Полячук у свою чергу заявив суддям відвід, але відповідно йому потрібен час, аби оформити його письмово. Для цього попросив два-три дні. Сторона потерпілих таку позицію не підтримала та назвала безпідставною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підозрюваного у вбивстві Литкіної лишили за ґратами
24 лютий, 2017, 15:34