Затримали екс-радника Ющенка

Затримали екс-радника Ющенка
У Відні у четвер, 23 лютого, поліція затримала ще одного фігуранта "іспанської" справи українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це пише Новое Время з посиланням на DW та прокуратуру австрійської столиці.

У прокуратурі уточнили, що затримання відбулося на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, в рамках кримінальної справи щодо відмивання Фірташем грошей. Ім’я затриманого правоохоронці не розголошують.

Місцеве видання News повідомило, що поліція затримала "українсько-сирійського бізнесмена, який мешкає у Відні". У той же час, за даними джерел DW, мова йде про Ареса Юсефа - колишнього радника екс-президента України Віктора Ющенка.

Іспанські ЗМІ повідомляли, що Юсеф начебто розпоряджався потоками грошей, що надходили йому від Дмитра Фірташа. Він також вів справи в Україні, в тому числі у нафтогазовій сфері.

Читайте також: "Іспанська справа" Фірташа: що відомо
Нагадаємо, 21 лютого колегія суддів Вищого земельного суду Відня задовольнила апеляцію прокуратури Австрії на рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції Фірташа в США за запитом американської влади. США звинувачують Фірташа в передачі хабара індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

У той же день підприємець був затриманий. За інформацією австрійської прокуратури, затримання не пов'язано з рішенням суду і здійснювалося на підставі ордера, виданого Іспанією, де олігарха звинувачують у відмиванні грошей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.