На Волині батьки відремонтували шкільну їдальню і зекономили 2 мільйона

На Волині батьки відремонтували шкільну їдальню і зекономили 2 мільйона
На засіданні постійної комісії Шацької районної ради з питань промисловості, будівництва, заслухали звіт про використання коштів районного бюджету, виділених на ремонт їдальні в загальноосвітній школі І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі.

Повідомляє Район.Шацьк.

"Потреба в звіті з’явилася тоді, коли жителі населеного пункту під час виїзного прийому просили перевірити раціональність використання директором школи коштів на ремонт шкільної їдальні. Приміщення ремонтується досить довгий час, вже тричі було перенесене його відкриття" - зазначив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Директор Смоляро-Світязької школи Микола Оніщук повідомив присутнім, що їдальня вже майже місяць, як готова до відкриття.

"На сьогодні в їдальні площею 105 м кв. виконані всі роботи, в тому числі внутрішні, є електрика, каналізація, підведена вода, встановлено мийки, умивальники. Ми використали 97 тисяч гривень з районного бюджету, ще майже 20 тисяч зекономили. При нагоді хочу попросити дозволу районної влади використати зекономлені кошти на придбання електричної плити та столів" - дав відповідь на запитання Микола Оніщук.

Також директор розповів, що їдальню відремонтовано силами батьків учнів, цілком безоплатно. Бувало, що люди працювали ночами. Щодо раціональності використання коштів, то Микола Вікторович зумисне цікавився вартістю виконаних робіт у представників будівельної фірми. Їхні приблизні підрахунки звелись до суми в 1,8 - 2 млн. грн.

Підтвердив слова Миколи Оніщука депутат районної ради Володимир Голядинець, який напередодні побував у навчальному закладі села Смоляри-Світязькі. Обранець бачив, яке було приміщення до початку ремонту і який вигляд має зараз. З його слів, багато шкіл району можуть тільки мріяти про таку їдальню.

Остаточне рішення щодо цього питання будуть приймати депутати районної ради на черговому засіданні сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині батьки відремонтували шкільну їдальню і зекономили 2 мільйона
26 лютий, 2017, 09:37