Любомльські депутати зі скандалом ділили 4 мільйони

Любомльські депутати зі скандалом ділили 4 мільйони
Чергову сесію Любомльської міської ради депутати чекали з нетерпінням.

Адже на попередньому засіданні, коли затверджували бюджет міста на 2017 рік, домовилися, що наступного разу приймуться ділити вільні лишки. А їх зібралося чимало – близько чотирьох мільйонів гривень, – повідомляє Кордон.

Отож кожен депутат підготувався до розподілу ретельно – склав список проблем та кошториси на їх вирішення. Щоправда, дехто просто звернувся із усним запитом, що, мовляв, вулиці мого виборчого округу потрібно негайно ремонтувати. А скільки на це треба грошей – нехай підраховує виконком. Головне, щоб виділили кошти, і люди бачили бодай якусь роботу свого обранця.

Та сталося не так, як гадалося. Всі плани депутатського корпусу перебила районна влада, яка просила передбачити півтора мільйона гривень на будівництво котельні та ремонт приміщення ЦНАПу на умовах співфінансування. Справа вигідна тим, що й сама будівля, де колись розміщувався готель, знаходиться у міській комунальній власності, не використовується й фактично руйнується.

Тому підведення до будинку теплопостачання принесе користь громаді міста та з часом окупиться в декілька разів, оскільки дві установи, які будуть там розміщуватися (ЦНАП та міграційна служба), щорічно поповнюють міську казну коштами на суму не меншу від тієї, яку планують затратити на будівництво.

Однак аргументи, що наводили керівники ЦНАПУ, міграційної служби, як і голови РДА, ніяк не могли переконати депутатів прийняти позитивне рішення. Пояснювати перспективність цієї справи взялися й народні обранці вищих рівнів – районного та обласного. Однак і це було марно.

Зрештою, обмін думками переріс у суперечки, потім у загальні звинувачення, а ще згодом присутні перейшли до з’ясування особистих стосунків.

Невідомо, що з цього мало вагоміші аргументи, та рішення про виділення коштів все ж прийняли.

Далі деякі депутати на знак протесту почали покидати сесійну залу, оскільки за, їхніми словами «далі ділити вже нічого». Та все ж таки спільним зусиллями, знову із криками та звинуваченнями, вдалося переконати решту депутатського корпусу виділити ще одну вагому суму в понад мільйон гривень на ремонт вулиці Української армії.

«Хто не підтримає Української армії – той зрадник», – звертався до присутніх депутат обласної ради Сергій Духницький.

– Тепер точно вже нема, що ділити, то давайте дамо кожному депутату на вирішення проблем округу по декілька тисяч, – кричали одні.

– Треба задовольнити прохання про виділення коштів від наших організацій хоча б частково, – пропонували інші.

– Не забудьте про святкування Дня міста, – бідкався ще хтось.

Відтак, хтось отримав все, що хотів, комусь перепали крихти, та святу, як говориться, на нашій вулиці бути.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.