У Луцьку судять «заїжджих» грузинів, які, ймовірно, грабували квартири. ДОПОВНЕНО

У Луцьку судять «заїжджих» грузинів, які, ймовірно, грабували квартири. ДОПОВНЕНО
У Луцьку судять громадян Грузії, які, за версією слідства, грабували квартири.

Підозрювані приїхали в Луцьк із Центральної України та заявляють, що не розуміють українською та погано розуміють російську, тому хочуть «грузинського» перекладача.

Розгляд клопотань про утримання під вартою відбувається у неділю, 26 лютого.

Щоб проконтролювати справедливість розгляду справи, до зали також прийшли активісти «Самооборони Волині».

Як ідеться у матеріалах справи, які зачитав суддя Ярослав Артиш, перший підозрюваний: Дмітрій Сатірашвілі – громадянин Грузії без постійного місця проживання. Хоча місцями, де він міг жити називають Київ або Полтаву.

Під час засідання Сатірашвілі заявив, що він вимагає перекладача на грузинську мову, хоча до цього спілкувався із перекладачем та відповідав на базові запитання суду російською. Він також відмовився підписувати пам’ятку про ознайомлення із своїми правами та обов’язками. Зважаючи на те, що в суді підозрюваному надали перекладача із російської, суд відмовив у задоволенні клопотання про перекладача із грузинської.

Прокуратура та слідство наполягають на обранні запобіжного заходу утримання під вартою на 60 діб в рамках розслідування пограбування 24 лютого в квартирі на Конякіна, 29б в Луцьку, під якого затримали Сатірашвілі та його спільника Шубітідзе. При цьому вилучили гроші, «предмети, схожі на відмички» та інші речі. При цьому провести всі експертизи, зважаючи на обмеження в часі, ще не встигли.

Також сторона звинувачення наполягала, що Сатірашвілі не має міцних соціальних зв’язків, роботи, житла, тому «можна припустити, що заробляє а життя злочинним промислом». До того ж нараз і в Полтаві розглядається інше кримінальне провадження, де його підозрюють за статтею 208 ККУ. За оперативною інформацією, в рамках цього провадження його відпустили під заставу.

Натомість адвокат Юрій Лялька заявляє, що звинувачення будується на припущеннях, але конкретних доказів та документів немає. Тому він вважає, що приймати таке рішення: безпідставно і не мотивовано. Проте, якщо суд таки задовольнить клопотання, він попросив призначити заставу. Її, мовляв, є кому заплатити.

У підсумку суддя Ярослав Артиш задовольнив клопотання слідчого Костянтина Березного, тобто призначив утримання під вартою на 60 діб та заставу 128 тисяч гривень.

Інший підозрюваний - Георгій Шубітідзе - стверджував, що достатньо розуміє російську та більш охоче спілкувався із суддею Артишем. Він заявив, що зареєстрований в селі Розумівка Запоріжської області і проживав в Києві, офіційно не працював, проте неофіційно возив будматеріали із Туреччини, не судимий, не одружений та не має дітей.

Прокурор Андрій Неродик заявляє, що Шубітідзе та Сатірашвілі також підозрюють у вчиненні двох тяжких корисливих злочинів. Мовляв, не виключено, що вони пограбували не лише одну квартиру.

Георгій Шубітідзе заявляє, що поліцейські просто зупинили його на вулиці, але нічого незаконного він не вчиняв. В Луцьк, мовляв, приїхав, щоб зустрітися із громадянином Грузії «Бадрі», який переховувався.

А захисник підозрюваного натомість просив визначити найменшу можливу заставу для Шубітідзе.

Вислухавши аргументи слідчого, прокурора, підозрюваного та адвоката суддя вирішив задовольнити клопотання про тримання під вартою на 60 діб і для Георгія Шубітідзе. Застава – 96 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну як можна побороти злочинність, якщо їх в Полтаві випустили під заставу, то вони у Луцьк втікли, в Луцьку на тому самому попались - знову застава і шукай далі де вспливуть!!!
15 років тюрми давати треба, льдина роками збирає, а ці за день все виносять, людині горе, а злодіям - волю!!
Щоб тих суддів, яки випускають злочинців, ці ж злочинці і грабували, тоді суддя би давав по повній.
Відповісти
Для "БТЬ". Як можна дискутувати із людиною, яка АБСОЛЮТНО не ознайомлена із законодавством?. Це ніби розмовляєш із глухонімим. Закон вимагав від судді в даному конкретному випадку визначити заставу, що він і змушений був зробити. Та обставина, що до даної особи була застосована застава в вншому провадженні не має ніякого значення, бо це різні провадження. Крім того, будь -яких документальних даних судді про те, що така застава застосована до підозрюваного, як мені відомо, судді не надавались, а тому чутки судом до уваги апріорі не могли бути взяті до уваги. Мені видається, що було б правильно, якщо такі, з дозволу сказати "коментатори" краще будуть мовчати та "сопіти" у дві дірочки!!!. ПОЗОРИЩЕ!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку судять «заїжджих» грузинів, які, ймовірно, грабували квартири. ДОПОВНЕНО
26 лютий, 2017, 11:58