Ковельські вогнеборці показали школярам майстер-клас

Ковельські вогнеборці показали школярам майстер-клас
Працівники Ковельського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців загальноосвітньої школи №6 І-ІІ ст. міста Ковеля

Повідомляє ПроКовель.

Захід розпочався з ознайомлення дітей з основними правилами безпечної поведінки у побуті та в різних життєвих ситуаціях, а також ознайомлення з тактико-технічними характеристиками пожежно-рятувальної техніки. Діти з цікавістю спостерігали за діями рятувальників, мали можливість зблизька розглянути спеціальний пожежний автомобіль, доторкнутися до нього, посидіти за кермом тощо.

Працівники ДСНС розповіли дітям і про дії під час виявлення підозрілих металевих предметів та наголосили, що боєприпаси можна виявити за різних обставин: у лісі, полі, у водоймах.

Йшлося про обережність: заборонено навіть торкатися до знайдених боєприпасів та намагатися перенести знахідку самостійно. Натрапивши на боєприпаси, потрібно огородити їх підручними предметами та повідомити до органів місцевого самоврядування або до Служби порятунку «101».

Для кращого засвоєння інформації рятувальники продемонстрували зразки вибухонебезпечних предметів.

Проблематика виявлення населенням застарілих боєприпасів залишається актуальною впродовж усього року, тому співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій і надалі проводитимуть подібні заходи, адже інформаційно-роз’яснювальна робота є запорукою запобігання травмування та загибелі дітей внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.