Назвали середню зарплату на Волині

Розмір мінімальної заробітної плати у 2017 році встановлено на рівні 3 200 гривень.

Нарахування цього доходу найманим працівникам роботодавцями у розмірах менше законодавчо встановленого рівня є порушенням чинного законодавства, - повідомляє ВолиньІнфо.

Контроль за нарахуванням заробітної плати та повнотою і своєчасністю сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соціального внеску є пріоритетним у роботі органів ДФС, який в тому числі, зосереджений на проведенні співбесід, заслуховувань з метою стимулювати керівників підприємств нараховувати заробітну плату не нижче законодавчо встановленого розміру.

Про те, який фактичний середній показник заробітної плати по великих платниках податків Волинської області, повідомив в.о. заступника начальника – начальника Луцького відділення Офісу великих платників податків ДФС Олександр Лебедь.

Офісом ВПП ДФС систематично здійснюється моніторинг за дотриманням гарантій на ринку праці.

З метою недопущення фактів нарахування заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру в наступних періодах та залучення додаткових резервів надходження коштів зі сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску протягом грудня 2016 року – лютого 2017 року з посадовими особами підприємств, які нараховували зарплату в розмірах менше середньообласного рівня проведено співбесіди та направлено листи-роз’яснення.

Результатом вжитих заходів з детінізації економіки вже у перший місяць нового року стало підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

За січень 2017 року великими платниками податків Волинської та Рівненської областей нараховано та виплачено заробітну плату найманим працівникам в загальному розмірі 205 214,9 тис.грн., в тому числі платниками Волинської області – 162 655,9 тис.грн., Рівненської області – 42559,1 тис.грн.

Рівень середньої заробітної плати великих платників податків області має позитивну тенденцію та перевищує значення показника середньої заробітної плати по Волинській області в 1,4 разів, Рівненської області в 1,5 разів, зокрема:

Волинської області за січень 2017 року – 7261 грн., при показнику середньої заробітної плати по області 5151 грн. в грудні минулого року;

Рівненської області за січень 2017 року – 6257 грн., при показнику середньої заробітної плати по області 4184 грн. в грудні минулого року.

Великими платниками податків області у січні 2017 року забезпечено нарахування та виплату зарплати вище мінімального розміру, що зазначено у відповідній звітності, зокрема, найбільший рівень заробітної плати виплачено ДП «ЛРЗ «Мотор»,ТОВ «Кроноспан УА», ТОВ «Ізотерм С», ПрАТ СП «Теріхем –Луцьк», ПАТ «СКФ Україна», СП ТОВ «Модерн-Експо» та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от же брехуны кончені! 7 тисяч в нас зарплата ага...кому ви очі замилюєте а???
Відповісти
Про не виплату держслужбовцям заробітної плати третій місць, чому всі мовчать??
Відповісти