Допис луцького юриста розгнівав мам дітей-аутистів

Допис луцького юриста розгнівав мам дітей-аутистів
Голова громадської організації "Повір у себе" Інна Гачукова обурена тим, що юрист Павло Заєць вжив слово "аутист", щоб критично означити роботу служби таксі.

Про це вона написала в Facebook.

Публікуємо її допис у скороченому обсязі:


Висловлюючи своє незадоволення діями Луцьких служб таксі, Ви сказали: «…Я в шоці з Луцьких служб таксі і тих аутистів хто придумав таку систему».

Використання слова «аутист» не за призначенням, є некоректним та констатує Ваше зневажливе ставлення до осіб з РАС. Такі вислови дискредитують Вас, як юриста та громадського діяча.

Протягом дня члени ГО «ПОВІР У СЕБЕ», збентежені Вашими висловлюваннями. На превеликий жаль, вже не вперше в гонитві за «громадськими рейтингами» та лайками в соц. мережі публічні люди дозволяють собі дискредитацію осіб з обмеженими можливостями перед багатомільйонною аудиторією, що суперечить здоровому глузду та приписам Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Це спричиняє негативний вплив і посилює упереджене ставлення суспільства до людей з особливими потребами.

Стаття 5 Конвенції про права осіб з інвалідністю, ратифікована Україною, забороняє будь-яку дискримінацію за ознакою інвалідності й гарантує інвалідам рівний та ефективний правовий захист від дискримінації на будь-якому ґрунті.

Тому вимагаємо від Вас, «громадського активіста»-юриста, і людини, яка мала б знати закони, не вживати слово «Аутист» як образливу характеристику та прибрати це слово з Ваших дописів у мережі ФЕЙСБУК. Як батьки ми починаємо відчувати весь невиправданий негатив по відношенню до наших дітей одразу після їх народження.

Тому з ГО «ПОВІР У СЕБЕ» окрім психолого-педагогічної і соціальної підтримки сімей, що виховують дітей з розладами спектру аутизму, веде велику просвітницьку роботу, руйнуючи існуючі стереотипи з метою підвищення обізнаності про синдром Аутизму і про реальні можливості людей з РАС.

2 квітня - відзначається Всесвітній день поширення інформації про аутизм, щоб висловити свою підтримку і солідарність з такими людьми. Запрошуємо Вас 2 квітня приєднатися до всесвітньої акції і долучитись до заходів що в тому числі буде проводити наша організація з метою поширення інформації про Аутизм. Це буде вважатися Вашим проявом поваги перед тисячами сімей, які виховують дітей з розладами спектру аутизму.

Запрошуємо Вас відвідати ГО «ПОВІР У СЕБЕ» і познайомитись з нашими дітьми та їхніми родинами.

Віримо, що ми можемо разом будувати Україну, в якій люди з особливими потребами займуть гідне місце в суспільстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Допис луцького юриста розгнівав мам дітей-аутистів
27 лютий, 2017, 01:03