До 2020 року плануємо оновити всі основні магістралі, – Мирка

До 2020 року плануємо оновити всі основні магістралі, – Мирка
Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів про плани щодо ремонт доріг в області.

Своєрідне звернення він опублікував у себе на сторінці у Facebook.

«Останнім часом через соцмережі і ЗМІ лунає негативна інформація про поганий стан доріг в області. Асфальт, що зійшов зі снігом, є основним гаслом, а поламані автомобілі основним наслідком. Так дійсно дороги в складному стані і ми несем за це відповідальність», – пише Мирка.

Посадовець нагадує, що ще в 2015 році команда ОДА виробила стратегію, яка передбачає щороку консолідувати кошти і капітально ремонтувати одну дорогу, а інші кошти витрачати на аварійно-відновлювальний та поточний ремонти всіх 6200 кілометрів доріг. «Це рішення є виваженим і виходить з професійного підходу і логіки. Дороги фактично усі є повністю зношені. При такому досить невеликому фінансуванні ми вважаємо, що не можемо всі кошти витрачати лише на ямки, слід робити і те, що залишиться на роки», – переконує він.

Мирка зазначив, що до 2020 року планують оновити всі основні магістралі. «В 2016-му ми зробили напрямок з Луцька на Львів (на фото) було багато критики але маємо дорогу з гарантією і жодної ямки. В 2017-му запланували ремонт в напрямку Луцьк-Володимир та об’їзні біля Луцька», – нагадує очільник департаменту.

«Крім того волинська облдержадміністрація є активним учасником та ініціатором реформи дорожньої галузі, з 2018 року нарешті запрацює дорожній фонд. Згідно цього закону нарешті кошти на дороги будуть автоматично надходити виключно на ремонт та будівництво доріг, а також, що дуже важливо, нарешті підуть кошти на дороги місцевого значення. Для ремонту усіх доріг місцевого значення необхідно 72 млрд. грн. В минулому році ми мали 750 млн на всі дороги, в цьому орієнтуємося на 1 млрд», – йдеться в дописі Мирки.

Посадовець закликав Службу автомобільних доріг та Волинський облавтодор якісно і сумлінно виконувати свої завдання та договірні зобов’язання, якісно проводити роботи та пам’ятати про відповідальність.

«Закликаю громадськість до співпраці. Вибачте за незручності, реформуємо країну», – підсумував Іван Мирка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво де буде мирка в 2020
Відповісти
Останні новини
До 2020 року плануємо оновити всі основні магістралі, – Мирка
27 лютий, 2017, 16:44