Відкрили персональну виставку луцької художниці

Відкрили персональну виставку луцької художниці
У Нововолинському народному історичному музеї діє виставка робіт відомої луцької художниці, члена Національної спілки художників України Зеновії Рубан.

Вона — із числа найяскравіших сучасних майстрів пензля нашого краю. Її творчість знають не тільки в Україні й Західній Європі, а й у Канаді, Сполучених Штатах Америки й Австралії, - повідомляє ВРД НСТКУ.

Провісником весни і знаковою мистецькою подією в Нововолинську стала персональна виставка живопису члена Національної спілки художників України лучанки Зеновії Рубан. Її шкільні роки і юність пройшли в місті шахтарів. Цей факт зацікавив керівника народного історичного музею Тетяну Марценюк.

«У нашому місті з’явилася нова художниця Марія Нарбут. Вона родом із Луцька. Коли я прийшла до неї в гості, то побачила буклет «Зеня Рубан». Коли відкрила, то прочитала, що пані Зеня навчалася у нашому місті, закінчила школу. Довгий час жила у нашому місті. Я попросила її телефон», – розповіла Тетяна Марцинюк.

Мама художниці Владислава Михайлівна каже, що помітила здібності Зені до малювання, коли та ще була дитиною. Вважає, що це уміння – від батька, який у душі був художник.

Зеновія Рубан дуже пишається своєю нововолинською ученицею Марією Нарбут. Від наставниці в неї — основи художньої освіти.

«По малюнку, живопису, по кольорознавству дала знання. Практично вона підштовхнула своєю творчістю, щоб далі я займалася. Була моєю музою і натхненням. Її творчість світла, чиста. Вона надихає, спонукає робити щось хороше, добре», – розповідає Марія Нарбут.

Неординарні творчі роботи, що вирізняються за формою та змістом, розкривають глибину почуттів і багатий внутрішній світ авторки, переконані її колеги Микола Казюлін і Адам Михалик.

Персональна виставка живопису Зені Рубан діятиме у Нововолинському історичному музеї до травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.