Хто займе місця свіжоспечених нардепів у Волиньраді?

Хто займе місця свіжоспечених нардепів у Волиньраді?
(оновлено о 13:12) Четверо депутатів Волинської обласної ради незабаром перейдуть працювати до Верховної ради, а на їхнє місце прийдуть діючі та колишні державні чиновники, освітянин та невідомі.

Згідно з попередніми результатами виборів до Верховної Ради, до парламенту проходять депутати обласної ради від ВО «Свобода» Анатолій Вітів та Євген Мельник, а також самовисуванець Степан Івахів. Вітів - як номер 6 партійного списку, Мельник – як переможець на мажоритарному окрузі № 19, Івахів - як переможець на окрузі № 21.

Окрім цього Волиньрада гарантовано позбудеться ще одного депутата. Адже на окрузі № 23 з центром у Горохові «ніс в ніс» до фінішу мажоритарної гонки йдуть бютівець Роман Карпюк та представник Аграрної партії Сергій Мартиняк.

Згідно з законодавством, якщо депутат був обраний за списком у багатомандатному окрузі, то його місце має зайняти кандидат, який був найближчим до прохідного бар’єру у списку.

«Списочників» серед потенційних переможців троє - Роман Карпюк (пройшов за списком «Батьківщини»), Степан Івахів (пройшов за списком Партії регіонів) та Євген Мельник (пройшов за списком ВО «Свобода»)

Якщо переможцем визнають Романа Карпюка, його місце в обласній раді дістанеться колишньому заступнику голови Горохівської райради 49-річному Леоніду Приході, представнику ВО «Батьківщина».

Місце Степана Івахіва посяде завідувач сектору контролю апарату Іваничівської РДА 32-річна Світлана Вакулка, представниця Партії регіонів. До речі, на час балотування у 2010 році кандидат значилася як тимчасово не працююча.

Замість Євгена Мельника в облраді працюватиме директор школи села Гораймівка Маневицького району 41-річний Микола Давидюк, який представлятиме ВО «Свобода».

Якщо ж з обласної ради у Верховну підуть ті, хто обраний на одномандатних – мажоритарних – округах, закон велить оголошувати нові вибори. «Мажоритарщиків» у Волинській обласній раді серед потенційних переможців двоє «аграрник» Сергій Мартиняк (виграв округ у Турійському районі) і «свободівець» Анатолій Вітів (виграв округ у місті Луцьку).

Нові вибори на округах має призначити Верховна Рада. Очевидно, що це робитиме уже парламент нового складу.

Голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход прогнозує, що новий склад парламенту вперше засідатиме 17 грудня. Згідно з прогнозами експерта, вибори призначать не раніше початку січня 2013 року. А пройдуть вони приблизно у березні-квітні, припускає експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.