Лучани можуть дивитися, як працюють депутати

Лучани можуть дивитися, як працюють депутати
Відтепер перебіг сесії Луцької міської ради кожен охочий може побачити та почути через інтернет.

Переглянути сесійне засідання можна он-лайн на сайті міської ради. Наприклад, сьогодні транслюють 33 сесію міської ради. Камери у залі встановили ще на початку вересня і вони в тестовому режимі показували засідання виконавчого комітету та наради.

Камери встановили в рамках проекту ВОГО «Фонд місцевого розвитку» «Впровадження елементів Е-демократії у діяльності Луцької міської ради» (за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»).

Нині для трансляції використовуються відкриті (безкоштовні) інтернет-ресурси, які можуть робити рекламні вставки. Також лучани закликають висловити свої пропозиції щодо покращення он-лайн трансляції засідань сесій, виконкомів та нарад.

Трансляції сесії вже проводили раніше. Наприклад, приватний телеканал «Аверс». Керівник громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун зазначав, що трансляція стаціонарними камерами дасть більшу об’єктивність, аніж трансляція приватним каналом. Тут «картинка» не буде залежати від волі оператора чи бажання депутата.

«Окрім того, будуть зберігатися записи попередніх сесій. Тобто можна буде не тільки подивитися, як голосував кожен депутат, а й перевірити, чи був він тоді в залі, чи брав участь у полеміці, чи відстоював свою думку… Тобто можна буде побачити не тільки результат, а й процес прийняття рішень. І багато чого зі сфери депутатського життя, що зараз в тіні, вийде на світло. Маю на увазі в тому числі і лобіювання депутатами окремих питань», - зазначав Верзун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.