Гузь «відскаржив» один голос в Івахіва, і пішов готувати нові скарги

Гузь «відскаржив» один голос в Івахіва, і пішов готувати нові скарги
Триває тяганина з підрахунком голосів у 21 виборчому окрузі з центром у місті Ковелі. Наразі тут підраховано 98,79 %, і лідирує кандидат-самовисуванець Степан Івахів. Кандидат від опозиції Ігор Гузь відстає від нього на 0,81 % або на 807 голосів.

В окружній виборчій комісії триває розгляд скарг від Гузя, який стверджує, що у нього вкрали голоси.

Під час розгляду скарг від кандидата в народні депутати Ігоря Гузя окружна виборча комісія округу № 21 (Ковель) перерахувала бюлетні з однієї з дільниць: у пачці бюлетенів за кандидата в народні депутати Степана Івахіва знайшли бюлетень, яким проголосували за Гузя.

Загалом Гузь подав на розгляд ОВК 34 скарги про зафіксовані його спостерігачами порушення під час голосування на дільницях, підрахунку голосів чи здачі бюлетенів до ОВК, повідомив координатор ГМ ОПОРА Михайло Шелеп, який був присутній на засіданні ОВК.

За ніч 31 жовтня ОВК на своєму засіданні розглянуло 5 скарг Гузя. 2 з них відхилили, 2 – відправили на доопрацювання через те, що скарги, на думку членів комісії, були складені неналежним чином.
Розглядаючи скаргу на неправильний обрахунок голосів на одній з дільниць Старої Вижівки (№070841) комісія вирішила провести повторний підрахунок голосів. В результаті у пачці бюлетенів з голосами за Степана Івахіва знайшли один бюлетень з голосом за Ігоря Гузя.

Після цього Ігор Гузь заявив, що відкликає свої скарги. Як пояснив кандидат, у нього виникла підозра, що перед розглядом скарг – наприклад, попередньої ночі – сторонні особи, які могли бути присутні у приміщенні ОВК, огли просто підтасувати бюлетені для того, аби згодом, під час розгляду скарг не можна було виявити порушень.

«Ми готуємо нові скарги, і будемо вимагати, аби вони розглядатися відразу – в день їх подачі. Аби ніхто не мав часу підтасувати ситуацію», - пояснив Гузь

Засідання, на якому розглядатимуть скарги від Гузя, ковельська ОВК продовжитла у середу, 31 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гузь! І не сподівайся! Все пропало...!!! :)))
Відповісти
Останні новини
Гузь «відскаржив» один голос в Івахіва, і пішов готувати нові скарги
31 жовтень, 2012, 11:30