Руйнується головний архів Волині. Потрібен мільйон

Руйнується головний архів Волині. Потрібен мільйон
Капітальний ремонт будівлі Державного архіву Волинської області та укріплення берега річки Сапалаївка обійдеться у понад мільйон гривень.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облради.

Майнова комісія сьогодні, 28 лютого, розглянула клопотання директора Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка про виділення коштів на капітальний ремонт будівлі архіву та укріплення берега річки Сапалаївки. Директор зауважив, що попервах місце для будівлі архіву було вибране невдало – на косогорі річки. Це й спричинило нинішні проблеми.

Згідно з Технічним висновком про стан будівлі, який надали у Волинській філії «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» в грудні 2015 року, частина несучих і огороджувальних стін будівлі є непридатною для експлуатації.

На підставі цього документу потрібно підсилити будівельні конструкції. Також, зі слів Карасюка, є потреба укріпити схил річки Сапалаївка.

Вартість усіх робіт, згідно з проектно-кошторисною документацією, сягає 1,24 мільйона гривень.

Депутат Олег Кух запропонував колегам рекомендувати бюджетній комісії обласної ради розглянути питання на своєму засіданні і вирішити проблеми з фінансуванням капітального ремонту будівлі, оскільки приміщення архіву належить до обласної комунальної власності. Пропозицію підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Разом з тим, за пропозицією Святослава Кравчука рекомендовано Луцькій міській раді вирішити питання щодо укрплення берега Сапалаївки за рахунок коштів з програм екологічного напрямку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: архів, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Руйнується головний архів Волині. Потрібен мільйон
28 лютий, 2017, 14:46