Дерибан районного масштабу: два підприємства привласнили бюджетні кошти

Дерибан районного масштабу: два підприємства привласнили бюджетні кошти
Знову в епіцентрі скандалу, пов'язаного з корупційними діяннями, опинилися комунальне підприємство Луцької райради «Луцьке» та приватне підприємство «Екоресурси Волинь», які раніше неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців.

Як повідомляють джерела ВолиньPost у правоохоронних органах, керівництву КП «Луцьке» та ПП «Екоресурси Волинь» вже повідомили про підозру в рамках цього провадження.

Йдеться про привласнення бюджетних коштів обсягом близько 270 тисяч гривень на реконструкції котельні та системи опалення школи, через яке винуватцям світить покарання за частиною 4 статті 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та частиною 1 статті 366 ККУ «Службове підроблення».

Згідно із реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців директором ПП «Екоресурси Волинь» є Дудчик Роман Іванович, а власником - Міщук Тетяна Федорівна. КП «Луцьке» Луцької райради очолює Ткачик Олександр Володимирович.

Нагадаємо, це не перший випадок спільної діяльності двох вказаних підприємств, яким «займаються» правоохоронці. Тільки впродовж грудня 2016 року Луцька районна рада через своє комунальне підприємство «Луцьке» в обхід системи «Prozorro» заплатила ПП «Екоресурси Волинь» близько 7,4 мільйона гривень за різні роботи.

Згідно із інформацією Єдиного Реєстру досудових розслідувань, 29 грудня за фактом зловживання службовим становищем КП «Луцьке» розпочали кримінальне провадження. Слідчі відділення поліції перевіряють, чи було у даному випадку укладення договорів на придбання товарів, робіт, послуг без проведення процедури закупівлі і чи виконані договірні зобов’язання, за які вже заплатили кошти.

Як ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 4 січня 2017-го, він задовольнив клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, які стосуються «проведення робіт/надання послуг по встановленню/заміні котлів в загально освітніх школах розташованих на території Луцького району в с. Чаруків, с. Липини, с. Садів, с. Шепель, смт. Рокині у період 2016 - 2017 років».

Це зокрема оригінали договорів між КП «Луцьке» та ПП «Екоресурси Волинь», оригінали проектної, кошторисної документації, акти приймання/передачі виконання робіт/надання послуг щодо котлів в загальноосвітніх школах цих сіл.

Рішення мотивували там, що «досудовим розслідуванням встановлено факт можливого зловживання службовим становищем службовими особами КП «Луцьке» під час укладання договорів із суб'єктами господарювання на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти без проведення процедури закупівлі із одночасним проведенням їх оплати до фактичного виконання робіт, в результаті чого інтересам держави було завдано значної шкоди».

ВолиньPost спробував зв'язатися з керівниками згаданих підприємства, але за номерами, які вказані в інтернеті, не відповідали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То СБУ чи УЗЕ виявило?
Відповісти
Відкупляться...... Є за що.
Відповісти
у КП луцьке варто провести повну перевірку використання усіх коштів, почмнаючи з правління волошенюка
Відповісти
от відкат під носом гунчика та палиці
Відповісти
Останні новини
Дерибан районного масштабу: два підприємства привласнили бюджетні кошти
28 лютий, 2017, 18:19