Волинян попереджають про небезпеку кору

Волинян попереджають про небезпеку кору
З огляду на поширення захворювання на кір у Румунії, а також на нещодавній спалах кору в курортному Яремче Івано-Франківської області, волинян попереджають щодо профілактики цього захворювання,

На теперішній час кір залишається однією з найбільш поширених інфекційних хворіб, що передаються повітряно-крапельним шляхом, але поширенню яких можна запобігти завдяки вакцинації, - інформує Волинський обласний центр здоров’я.

Серед тяжких ускладнень кору найчастіше спостерігаються пневмонія, енцефаліт та ураження очей, що може призводити до втрати зору. Смертність від цієї хвороби коливається від 1 до 5% та більше в залежності від регіону виникнення.

Єдиним шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього лишається проведення дітям профілактичних щеплень, внаслідок чого і виробляється імунітет до хвороби.

Найбільшому ризику захворювання на кір та розвитку ускладнень піддаються нещеплені діти раннього віку. Інфікуватися на кір може будь-яка особа, яка не має специфічного імунітету, тобто та, яка не була вакцинована, або яка не до кінця одужала після перенесеної хвороби.

Враховуючи ймовірність загострення епідемічної ситуації із захворюваності на кір, з огляду на циклічність захворювання та на низький відсоток охоплення щепленнями дитячого населення, існує небезпека поширення захворювання як в Україні, так і, зокрема, у Волинській  області.

За підсумками 2016 року у Волинській області проти кору, краснухи та епідпаротиту вакциновано 13 016 дітей віком до 1 року (30,2%), 13 188 дітей старше 2 років (18,8%), 14 431 дитина віком 6 років (19,5%) і 13 352 осіб старше 7 років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян попереджають про небезпеку кору
01 березень, 2017, 13:31