Чому потрібне збільшення вартості проїзду у маршрутках Луцька: аргументи

Чому потрібне збільшення вартості проїзду у маршрутках Луцька: аргументи
У Луцьку не припиняються суперечки щодо підвищення вартості проїзду в міських маршрутках. Дійшло навіть до того, що 1 березня працівники підприємств-перевізників влаштували акцію під міською радою, аби пояснити чиновникам, чому потрібно збільшити тариф.

Водії маршруток переконують, що вартість проїзду 3 гривні об’єктивно не покриває витрати на перевезення. Через це вони змушені їздити на застарілій техніці та отримують малі зарплати.

Під час акції водії підтримали підвищення вартості та звернулися до виконкому Луцькради із закликом ухвалити відповідне рішення. Хоча переконують, що для них це не самоціль. Мовляв, можна вирішити проблему, наприклад, за рахунок зниження вартості дизпалива, проте на це розраховувати поки не доводиться.

«Кожна людина ходить на роботу, щоб заробити копійку, прогодувати сім’ю, заплатити комунальні послуги. Можна і взагалі не піднімати. Тільки знизити ціну на дизпаливо. Бо 23-25 гривень дизпаливо на наш рівень життя – це ненормально. Я живу в однокімнатній квартирі. Мені прийшла платіжка за опалення 1800 гривень. Тобто за опалення піднімають це нормально, а за проїзд на 1 гривню це ненормально?» - запитує водій 22-ої маршрутки Сергій.

Його підтримують колеги. У них є й зауваження до системи компенсацій за перевезення пільговиків. Мовляв, вона не дуже ефективна і потрібно зменшити кількість категорій пільговиків. Та й не завжди за цю послугу з перевізниками розраховуються.

В таких умовах складно купувати нові автобуси, які коштують близько 1,3 мільйона гривень, а також купувати нові запчастини. «То ми будемо їздити на автомобілях, які будуть по дорозі розвалюватися?» - обурюються водії.



А 10 березня відбулися громадські слухання, під час яких 99 учасників зібрання підтримали зростання тарифу до 4-х гривень.

Перевізники стверджують: ситуація з автотранспортом – критична. Сьогоднішні ціни – аж ніяк не відповідають вартості на пальне та запчастини. Собівартість перевезень вже значно вища за ціну, якою обмежує міська влада. Економічні розрахунки підприємства більше півроку тому надали міській раді. Але там зволікають із прийняттям рішення. Навіть в Антимонопольному комітеті України підтвердили, що проїзд у Луцьку мав би вартувати мінімум 4 гривні.

Директор ПП «Санрайз» Юрій Девіцький наголошує: якщо тариф не підняти сьогодні, незабаром громадського транспорту в місті просто не буде. Ось уже сьомий рік ніхто не оновлює автобусний парк. З 220 автобусів 90 - на капремонті двигунів і паливної апаратури. Ситуація вже просто катастрофічна, перевізники давно працюють у борг і з дня на день постачальники палива та запчастин погрожують припинити постачання, - каже перевізник.

Перевізники, до слова, обґрунтовували необхідність підняття тарифу до 5 грн, що дасть можливість оновлювати автопарки та принесе користь місту. Додають, що в сусідніх областях тариф вже давно значно перевищує ціну у Луцьку, або ж місцева влада завершує процедуру підняття вартості.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніякого підвищення цін на проїзд я їду на роботу з двома пересадками тобто на 2 маршрутках туди і назад, зарплата 3200без податків, 2560грн за мінусом податків чиста. В місяц на проїзд 288грн якщо по 3грн, якщо по 4 то 384грн, за що платити комуналку, що дати дітям на обід до школи, за що купувати продукти ЯК ЖИТИ, нехай наша влада попробує прожити за такі кошти, я не памятаю коли рибу чи ковбасу їла?????? штучний голодомор.
Відповісти
Тобто ЗАРАЗ за таких умов важко купити нові автобуси, щоб нормальні їздили, а не "розвалюхи" то чому ми завжди їздили на розвалюхах? чому ж раніше не купувались нові автобуси? як був низький рівень обслуговування так і лишився, навіть банально на тих "розвалюхах" по розкладу не можуть їхати, чи білет видавати нормальний... АБСУРД
Відповісти
При курсі в 8 проїзд вартував 2 грн = 20 центів. Тепер же 20 центів це 5.4 грн. Тобто для того, щоб маршрутники мали змогу оновлювати автопарк потрібно встановити проїзд від 5 грн. До тих пір поки не платиться ринкова ціна за перевезення - до тих пір і будемо їздити в худобовохзках - багданах.
Відповісти
совок хоче в комуну. та вже сходити в туалет коштує 3 гр. а ви хочете з дпз на 40 кв проїхатись за 3гр. он в Празі ціна квитка - майже як кухоль пива.
Відповісти
Перевізники брешуть. Вони не створювали транспортну галузь, вони на ній паразитують, і по суті її знищують.
Відповісти
Я не прочитав жодного аргумента від перевізника, окрім того, що отримав платіжку за комуналку (так і всі такі отримали) і що 7 років він не оновлював автопарк. Тоді виникає питання, куди йшли ці 7 років гроші? Чому 7 років він не оновлював автопарк? Шикував і купував собі квартири? Жодного аргументу від перевізника, а від пасажирів вам уже не перший раз наведено, чому вартість не може бути 4 грн.
Відповісти
У сусідніх областях при владі такі ж пройдисвіти, як і у нашій - звідси й тарифи.
Відповісти
А надрувати плакати в такій якості є гроші? )))
Відповісти
Ну якщо така не прибуткова робота, зійдіть з дистанції.Хай оголошують тендер.І повірте найдуться перевізники, які за 3 грн.за щастя возити будуть.А то в тендері приймають участь одні монополісти, ось і диктують свої права.
Відповісти
То ви ще й у Прагу їздите? А інші не можуть у село поїхати бо ціна космічна.Люди питають де ваші гроші за 7 років, та вони у ваших кишенях!!! Де квитки, де облік??? Не крадіть, а оновлюйте автопарк і буде все гаразд.Мені не шкода 4 грн., я хочу справедливість-облік!!! Не думайте що ви одні такі розумні- обкрадати народ, бррррр
Відповісти
Останні новини
Чому потрібне збільшення вартості проїзду у маршрутках Луцька: аргументи
13 березень, 2017, 11:00