Нардеп Гузь на зустрічі у Володимирі: що зроблено і що потрібно зробити

Нардеп Гузь на зустрічі у Володимирі: що зроблено і що потрібно зробити
Народний депутат Ігор Гузь 1-го березня з робочою поїздкою відвідав села Заріччя, Суходоли Володимир-Волинського району та П’ятидні Устилузької об’єднаної громади, де подивився, як були освоєні кошти з державної субвенції, зустрівся з місцевими депутатами та жителями, яким розповів про результати своєї роботи за минулий рік.

Спочатку народний депутат з помічниками Андрієм Бокочем та Віктором Хицем прийняв участь в урочистому заході у селі Заріччя, а саме відкритті дитячого майданчика. Його придбали та встановили за кошти з державної субвенції, пропозиції для якої подав Ігор Гузь. Вартість об’єкта – майже 80 тисяч гривень, - пише Буг.

Подібний дитячий майданчик відкрили й у П’ятиднях. В обох селах діти зібралися біля майданчика, читали вірші, співали пісні.

У Суходолах відбулося відкриття комп’ютерного класу у загальноосвітній школі на 8 обчислювальних машин, загальною вартістю 100 тисяч гривень. Обладнання було придбане за бюджетні кошти.

Після урочистих заходів Ігор Гузь прозвітував перед жителями кожного з сіл. За словами нардепа, він намагається не пропускати засідання Верховної ради та активно відвідує населені пункти 19-го виборчого округу.

"Я та мої помічники відвідали всі села нашого виборчого округу і в кожному ми цікавились проблемами населеного пункту та намагались їх вирішити. В цьому році нічого не зміниться, ми продовжуємо працювати в окрузі. Я розумію, що комусь не подобаюсь, але я не королева краси, щоб всі були від мене у захваті. Незважаючи на це багато зроблено", – зазначив народний депутат.

У підтвердження своїх слів Ігор Гузь озвучив деякі статистичні дані. Так за минулий рік в 19-му виборчому окрузі встановлено 77 дитячих майданчики, взагалі на ремонт, будівництво та вдосконалення різноманітних об’єктів виділено понад 12 мільйонів гривень.

Більше десяти проектів реалізовано в рамках конкурсу міні грантів «Крок на зустріч» ініційованого фондом народного депутата «Прибужжя». Виділено біля 6-ти мільйонів гривень на ремонт вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському (та подібних робіт у Любомлі). Активно ведеться боротьба за створення госпітального округу у Володимирі-Волинському та за інтереси шахтарів у Нововолинську.

"Як заступник голови комітету Верховної ради з закордонних справ, я нещодавно відвідав США де зустрічався з політиками, мерами різних міст. Мета таких зустрічей – покращення співпраці між країнами. Але я працюю не лише в штатах. Польща, Прибалтійські країни, зараз планую відвідати Молдову, підтримувати нормальні відносини з якою надзвичайно важливо (враховуючи обрання проросійського президента)", – розповів Ігор Гузь.

Після звіту жителі сіл озвучили свої проблеми. Найбільш важливими вони назвали низькі доходи громадян та погані дороги, особливо між селами. Народний депутат зазначив, що на 2017 рік заплановано ремонт дороги Устилуг – Володимир-Волинський (за польський кредит) та дороги Володимир-Волинський – Луцьк (за понадпланові надходження з митниці). Буде розглядатись й можливість ремонту шляхів між селами.

Стосовно доходів, то у цьому році планується підвищення пенсій у два рази, але ця інформація попередня й залежить від загальної ситуації в країні.

Усі поточні проблеми сіл, в яких працював народний депутат, були зафіксовані його помічниками. При цьому Ігор Гузь зазначив, що багато перспектив відкривається перед об’єднаними громадами, але разом з коштами на «місця» передаються й певні обов’язки. Тому варто бути готовим до того, що рівень відповідальності кожного мешканця села за своє життя та розвиток громади буде зростати, поки процес децентралізації не завершиться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардеп Гузь на зустрічі у Володимирі: що зроблено і що потрібно зробити
02 березень, 2017, 10:55