У Ковелі – делегація з Донеччини

У Ковелі – делегація з Донеччини
У Ковелі перебуває чисельна делегація з Донецької області, яку очолює народний депутат України Валерій Лубінець.

Днями виповнюється рік, як було підписано Меморандум про співпрацю між містом Ковелем та селищем Нікольським (Донецька область), – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Торік весною група дітей зі сходу побувала у Ковелі. Вони жили у сім’ях, відсвяткували на Волині Великдень, більше дізналися про традиції, звичаї, культуру Полісся. Нині деякі з них разом із представниками місцевої влади приїхали подякувати за прийом. Дівчатка подарували міському голові сувеніри, виготовлені власноруч, і виконали кілька пісень милозвучною українською мовою.

Олег Кіндер, вітаючи гостей, зазначив, що ця зустріч підтверджує, що Україна має бути єдиною, і ми всі повинні докласти максимум зусиль для цього. Рік тому було зроблено ще один крок назустріч один одному, до єднання і порозуміння українців, побудови вільної незалежної, суверенної держави.

У свою чергу Валерій Лубінець наголосив: «Я дуже вдячний особисто міському голові, хочу подякувати всім ковельчанам за теплий гостинний прийом дітей у своїх сім’ях на Пасхальні свята. Спасибі директорам шкіл, всьому апарату міської ради, які беруть активну участь в цій співпраці. Ми дуже вам дякуємо. Це наш спільний внесок у перемогу. Приємно, що за цей короткий проміжок часу уже були реалізовані спільні проекти у сферах культури та освіти. Завдяки співпраці ми познайомились з волонтерами, благодійними фондами, громадськими організаціями, які почали до нас приїжджати, допомагати і найважливіше – везти допомогу хлопцям, які зараз захищають територіальну цілісність України».

Заступник голови Нікольської районної ради Ірина Плавська передала Вітальний адрес від Нікольського селищного голови Олега Мендрина. У ньому, зокрема, йдеться: «Сподіваюсь, що за допомогою взаємного спілкування ми доведемо прагнення до збереження і зміцнення миру, братньої взаємодопомоги, взаєморозуміння і довіри.

Хай відносини між нашими містами будуть довготривалими, взаємопізнавальними, співробітництво – корисним для розвитку громад, а бажання влади і жителів зміцнювати дружбу стане незаперечною запорукою того, що ці відносини будуть у подальшому поглиблюватись».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.