Волинського чиновника за хабар у 25 тисяч судитимуть наново

Волинського чиновника за хабар у 25 тисяч судитимуть наново
Апеляційний суд Волинської області скасував вирок, яким затриманого рік тому на хабарі у 25 тисяч гривень заступника начальника управління Держпраці у Волинській області Едвіна Осипенка визнали винним в корупції та присудили йому 5 років позбавлення волі.

Справу посадовця скерували новий розгляд в іншому складі суду, - повідомляє Четверта влада.

Нагадаємо, заступника начальника управління Держпраці у Волинській області Едвіна Осипенка затримали у лютому 2016 року за вимагання 25 тисяч гривень хабара. Таку «подяку» від підприємця посадовець вимагав за надання дозволу на експлуатацію об’єкта підвищеної небезпеки – складу паливно-мастильних матеріалів.

У серпні минулого року Луцький міськрайонний суд Едвіна Осипенка визнав винним у одержанні хабара і засудив до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі посади в органах влади. Також позбавили 9-го рангу державного службовця і конфіскували у власність держави квартиру у Луцьку на вулиці 8-го березня.

Захисники Осипенка не погодилися із вироком суду першої інстанції, мовляв, через неповноту судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та неправильного застосування судом закону.

Тому подали апеляційну скаргу в якій просили перекваліфікувати справу із статті про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди на статтю про зловживання владою та службовим становищем, яка передбачає більш м`яке покарання.

Також захисники поскаржилися на провокації працівників СБУ, бо, мовляв, представник фермерського гоподарства, який і передавав гроші, діяв за їхніми вказівками. Крім того, адвокати зазначили, що достатніх доказів отримання карток на пальне сторона обвинувачення не має, а 25 тисяч гривень були не хабарем, а авансом за майбутні роботи.

Зрештою, колегія суддів у складі Петра Борсука, Олега Клока та Віталія Денісова вирішили частково задовольнити скаргу обвинуваченого і скасувати вирок Луцького міськрайонного суду та призначити новий розгляд у тому ж суді в іншому складі суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинського чиновника за хабар у 25 тисяч судитимуть наново
03 березень, 2017, 08:00