Скандальну волинську фірму підозрюють у «дерибані» 7 мільйонів

Скандальну волинську фірму підозрюють у «дерибані» 7 мільйонів
Через порушення умов договору та встановлення неправильної моделі котлів у Волинській обласній клінічній лікарні та Волинському обласному дитячому ТМО підозрюють розкрадання бюджетних коштів на суму близько 7 мільйонів гривень.

Про це йдеться у зверненні директора ПП «РОСТ-енерджі» Романа Соболєвського до волинських правоохоронців. Також щодо цього вже проводить розслідування слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за частинами 2,3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 1 статті 364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем).

Йдеться про порушення під час встановлення транспортабельних теплогенераторів у двох медзакладах відповідно до договорів та технічних завдань, які отримало приватне підприємство «Екоресурси Волинь» після того, як виграло тендери №UA-2016-11-03-000480-c та №UA-2016-11-03-000280-с.

У «РОСТ-енерджі», яка поступилася під час тендеру сказаному підприємству, стверджують, що фірма отримала державні кошти та розпочала будівництво із запізненням та не за призначенням.

Так, згідно із зверненням, закінчити роботи мали до 12 грудня 2016 року, проте станом на 3 січня 2017-го їх так і не завершили. Також в договорі підряду йдеться про «будівництво транспортабельного теплогенератора», натомість ведеться звичайне будівництво із облаштуванням стаціонарних котлів на звичайному фундаменті.

Також Соболєвський вказує, що порушенні вимоги технічного завдання щодо моделі котлів, їх розмірів, товщини стінок, насосів та інших технічних елементів, за рахунок яких могли незаконно зекономити 1,2-1,4 мільйона гривень.

Отож, на «РОСТ-енерджі» вимагають накласти на «Екоресурси Волині» штрафні санкції та розпочати нову процедуру закупівлі модульних транспортабельних теплогенераторів.

Нагадаємо, правоохоронці також розслідують можливі порушення ПП «Екоресурси Волинь» під час «проведення робіт/надання послуг по встановленню/заміні котлів в загально освітніх школах розташованих на території Луцького району в с. Чаруків, с. Липини, с. Садів, с. Шепель, смт. Рокині у період 2016 - 2017 років».

Як ідеться у рішенні Луцького міськрайонного суду від 4 січня 2017-го, «досудовим розслідуванням встановлено факт можливого зловживання службовим становищем службовими особами КП «Луцьке» під час укладання договорів із суб'єктами господарювання на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти без проведення процедури закупівлі із одночасним проведенням їх оплати до фактичного виконання робіт в результаті чого інтересам держави було завдано значної шкоди».

Згідно із реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців директором ПП «Екоресурси Волинь» є Дудчик Роман Іванович, а власником - Міщук Тетяна Федорівна. КП «Луцьке» Луцької райради очолює Ткачик Олександр Володимирович.

Цікаво, що згідно із єдиним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців «Екоресурси Волинь» зареєстроване у селі Коршів за адресою Лесі Українки, 82. Також у цьому приміщенні зареєстровані інші підприємства ТОВ «Айвер», ТОВ «ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТІ ІДЕЇ», які теж отримували кошти через комунальне підприємство «Луцьке» Луцької районної ради за різні роботи.

А 22 лютого 2017 року Луцький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області про тимчасовий доступ до речей і документів ТзОВ «Айвер», ТзОВ «Тепло Волинь», ПП «Екоресурси Волинь» та КП «Луцьке».

В ухвалі суду йдеться, що «в ході досудового розслідування встановлений факту можливого зловживання службовим становищем, привласнення та розтрати грошових коштів службовими особами КП «Луцьке» або підрядними організаціями (ПП «Екоресурси Волинь», ТзОВ «Тепло Волинь», ТОВ «Айвер») під час укладання договорів та проведення оплати на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти в результаті чого інтересам держави могло бути завдано значної шкоди, а саме встановлено, що на виконання рішення сесії Луцької районної ради та договорів укладених між замовником комунальне підприємство Луцьке та підрядними організаціями ПП «Екоресурси Волинь», ТзОВ «Тепло Волинь», ПП «Айвер» у 2015-2016 роках було проведено роботи по реконструкції котельні, опалювальної системи, постачання вхідних дверей і вікон до загально освітніх шкіл с. Чаруків, с. Садів, с. Липини, с. Шепель та смт. Рокині Луцького району, а також капітальне будівництво шатрового даху загально освітньої школи с. Боратин Луцького району за рахунок бюджетних коштів, які на момент проведення оплати виконаними не були».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Злодійські скотиняки!!! На нари блюдей.
Відповісти
Останні новини
Скандальну волинську фірму підозрюють у «дерибані» 7 мільйонів
03 березень, 2017, 11:56