На Волині вкрали протоколи саме тих дільниць, де перемогла опозиція

На Волині вкрали протоколи саме тих дільниць, де перемогла опозиція
На дільницях, протоколи з результатами голосування на яких зникли із приміщення ОВК у Горохові на Волині, переміг кандидат від «Батьківщини» Роман Карпюк.

Загострюється боротьба за перемогу в одномандатному виборчому окрузі №20 із центром у Горохові на Волині. Наразі відрив між лідером –самовисуванцем Сергієм Мартиняком – та кандидатом від «Батьківщини» Романом Карпюком становить чотириста голосів, пише IA ZIK.

Нагадаємо, зранку у середу, 31 жовтня стало відомо, що в окружній виборчій комісії виборчого округу № 20 у місті Горохові вкрали протоколи підрахунку голосів трьох дільничних виборчих комісій.

Того ж дня окружна виборча комісія прийняла з дільниць копії зниклих протоколів із результатами голосування. Виявилося, виборці цих трьох дільниць (майже 2,1 тисячі) надали перевагу кандидату від опозиції – майже 32%. Натомість самовисуванець Сергій Мартиняк за сумарними даними там був лише третім.

Під час прийому виборчої документації стало зле голові ОВК Галині Іщук, яка на півгодини полишила засідання.

Начальник виборчого штабу Романа Карпюка Олександр Мартинюк, який раніше заявляв про те, що вимагатиме від окружкому перерахувати голоси, повідомив, що фіксує безліч порушень з боку ОВК.

«Сьогодні кожна дія окружної виборчої комісії – це предмет судового розгляду. Я не зафіксував жодної дії, яка б вписувалася в правове поле», - заявив Мартинюк.

«Незрозуміла історія зі зникненням трьох протоколів та їх раптовою появою. Протоколи приймалися без іншої виборчої документації, тож що це за копії – незрозуміло», - додав Мартинюк.

«Під час засідання стало відомо про ще одне порушення, що у виборчу ніч виборчу документацію приймала не голова ОВК, як це передбачено законом, а інший представник комісії», розповів начальник штабу опозиційного кандидата.

«З огляду на всі ці факти, ми, скоріше за все, через суд будемо вимагати повного перерахунку голосів, бюлетенів на всіх дільницях», – додав він

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перед тим, як стати головою штабу - читай закон, оригіналів протоколів є 4 шт. Замість вкрадених Прусом і К примірників протоколів були у передбаченому законом порядку витребувані із ДВК та доставлені в ОВК інші оригінальні примірники. "Учите матчасть, панове". А за крадіжку протоколів хтось таки сяде. І надовго.
Відповісти
Останні новини
На Волині вкрали протоколи саме тих дільниць, де перемогла опозиція
31 жовтень, 2012, 22:52