Савік Шустер у пошуках «гаманця»

Савік Шустер у пошуках «гаманця»
"Коли ми працювали, люди говорили, що нам платить Тимошенко. Тепер, коли ми перестали працювати, люди кажуть, що нам за це заплатив Порошенко", – жартома пояснює генеральний директор телеканалу 3s.tv Павло Єлізаров.

Частка правди в жарті таки є – з 1 березня телеканал Савіка Шустера зупинив мовлення. Разом із каналом в ефір більше не виходитиме програма "Шустер Live", яка з 2005 року транслювалась на різних каналах фактично без перерв і вважалась найпопулярнішим політичним ток-шоу в країні, - пише Українська правда.

Фактично 3s.tv згорнув всю діяльність ще на початку цього року, а весь колектив телеканалу написав заяви про звільнення в грудні 2016-го.

Головна причина закриття – у Шустера і його партнерів банально закінчились гроші.

Від того, чи зможуть вони їх зараз знайти, і залежить, який фінал матиме українська success story Шустера.

Один з ведучих 3s.tv Роман Шрайк розповідає, що керівництво попереджало команду про закінчення коштів ще влітку минулого року.

"Я так розумію, що тоді на каналі велися переговори щодо пошуку інвесторів. Напевно, усі варіанти просто були вичерпані", – пояснює Шрайк.

Утримання каналу – задоволення далеко не з дешевих. За словами гендиректора і співвласника 3s.tv Єлізарова, потреби їхнього телеканалу складають близько 400 тисяч доларів на місяць.

"У переговорах з різними людьми ми вже півтора роки. Однак тільки-но хтось готовий в нас вкладатися, у людей починаються проблеми, які створює влада", – говорить він.

За час свого існування канал пропонував глядачам підтримувати їх не лише словом, а й "копійкою". Так, у "Клуб 3s.tv" вступили більше 20 тисяч людей з усього світу. Однак клубних коштів вистачило лише на доставку сигналу до глядача через супутник і кабель.

"У США CNN чітко воював проти Трампа, проте їх рейтинги виросли, а відповідно й дохід від реклами. В Україні рейтинг не впливає на заробіток. У нас, коли стаєш в опозицію до влади, можна розраховувати тільки на пожертви", – пояснює Єлізаров.

Гендиректор зізнається, що під час пошуку інвестора вони говорили ледь не з усіма найбагатшими людьми країни, однак конкретні прізвища озвучувати не став.

Врешті історію з телеканалом Шустера не закінчено. Адже власники все ще шукають джерело фінансування.

"Перемовини тривають постійно. Для нас важлива прозорість – не пересувати сумки під столом, а прозоро заходити на телеканал", – підкреслює Єлізаров.

"Як тільки з'явиться необхідна сума для роботи – ми повернемося", – додає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.