Ігор Гузь працює у відрядженні в Молдові

Ігор Гузь працює у відрядженні в Молдові
Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради в закордонних справах України Ігор Гузь працює у закордонному відрядженні у Кишеневі в Республіці Молдова.

Мета робочого візиту – активізація та налагодження двосторонніх стосунків, - інформує прес-служба народного депутата України.

У рамках робочого візиту заплановані зустрічі з Послом України у Молдові Іваном Гнатишиним, лідерами опозиції Андрієм Настасе та Маєю Санду, парламентарями.

Відбудеться також зустріч з Валентиною Булигою, котра є депутатом парламенту Молдови, екс-міністром праці, соціального захисту та сім’ї. Цій зустрічі передувала розмова Ігоря Гузя з колегою ще під час його перебування у ПАРЄ, що відбулося у січні цього року в Страсбурзі.

«В Україні - налагодження контактів між Молдовою і тема Придністровя, - на 22-му плані. Тут відбувають дуже непрості події. Президентом став Ігор Додон від соціалістичної проросійської партії. Вимагають перевиборів.

Є шанс, що ці перевибори мають відбутися і проросійські сили отримують більшість у парламенті Молдови. З другої сторони – Придністровя, де перебувають російські війська на наших південних кордонах. Ніхто цієї проблемою не займається, у тому числі, і питанням контрабанди, яка йде як з Придністров’я до України, так і навпаки”, - коментує Ігор Гузь.

Народний депутат з Кишенева закликав міністра закордонних справ України Клімкіна активніше займатися налагодженням стосунків між нашою державою та Молдовою.

«На жаль, ніхто не займається питаннями, актуальними, безпосередньо тут у Молдові. Мусимо тримати ситуацію на пульсі аби не «прогавити», щоб на південних рубежах нашої країни не було проросійської влади».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.