Децентралізація по-волинськи: селяни вибирають, до кого приєднатися

Децентралізація по-волинськи: селяни вибирають, до кого приєднатися
Мешканці села Морозовичі Іваничівського обирають партнерів для створення об’єднаної територіальної громади.

Про це йшлося під час зборів селян, - повідомляє Буг.

Як повідомив Морозовичівський сільський голова Микола Тюхта, наразі думки у людей розділяються, проте більшість присутніх на зборах виявили бажання об’єднатися з Поромівською ОТГ.

«На збори зійшлися приблизно 100 осіб, це була інформаційно-консультативна зустріч. Люди зверталися з питаннями, чи залишаться після об’єднання ФАПи, садочки, чи працюватиме школа, де видаватимуть довідки, у якій медичній установі будуть обслуговуватися жителі села. Кожен голова ОТГ розповів про перспективи об’єднання з громадою, якою керує», - заявив він.

Окрім того, частина мешканців прагнуть об’єднання з Нововолинськом. Тож наразі у Морозовичах розмірковують над пропозицією нововолинського мера Віктора Сапожнікова укласти угоду про співпрацю.

Голова Литовезької ОТГ Іван Іванчук розповів: «Розказав людям, що маємо напрацьовану стратегію розвитку громади, як хочемо працювати, які є переваги об’єднання територіальної громади. Литовезька ОТГ на своїй території має шахту. Раніше всі кошти йшли на район, тепер податки залишаються на місцях. Отримали також 3, 5 мільйона гривень субвенції з держбюджету».

А очільник Поромівської ОТГ Євгеній Недищук розповів, як починала створюватися громада, які перспективи Морозович у об’єднанні з нею.

«У нас реверсна дотація – маємо багато доходів, 60% яких лишиться на місцях, решту держава забирає. Проте з коштів, які залишаються, у держбюджет заберуть ще 2,3 мільйона. Якби до нас приєдналися Морозовичі, ці кошти пішли б туди»,- відзначив він.

Євгеній Недищук також зауважив, що пропозиції об’єднатися він надав Морозовичам і Старій Лішні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи є шанс нарешті покращити українські дороги http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4594

Відповісти
Останні новини
Децентралізація по-волинськи: селяни вибирають, до кого приєднатися
06 березень, 2017, 17:46