Педагоги самі повинні вибрати керівника, - Гузь

Педагоги самі повинні вибрати керівника, - Гузь
Працівники Нововлинського ліцею-інтернату Волинської облради мають собі обрати керівника навчального закладу.

Про це під час зустрічі з директорами ВПУ №1 та Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради, працівниками цих закладів заявив нардеп Ігор Гузь, - повідомляє Буг.

Народний депутат завітав до нововолинських освітян із неформальним візитом, під час якого розповів про свою діяльність. У минулому році Ігор Гузь сприяв проведенню капітальних ремонтів у всіх дитячих садках міста, ініціював зустріч педагогів регіону з міністром освіти, залучив 150 тисяч гривень на оновлення покрівлі виробничої майстерні у ВПУ №1, 350 тисяч гривень на ремонт даху їдальні Нововолинського ліцею-інтернату.

Крім цього, за кошти на розвиток міста та селища Благодатного у школі-колегіумі №1 замінили 20 вікон на енергоощадні, у ЗОШ №1 та ЗОШ №2 придбали комп’ютерну техніку, а в будинок культури селища Благодатного – сучасну музичну апаратуру вартістю 100 тисяч гривень.

Депутат повідомив про те, що на початку квітня Фонд «Прибужжя» буде організовувати черговий конкурс міні-грантів «Крок назустріч».

«Ми готові підтримати міні-теми, можете податися на конкурс», – закликав працівників освіти депутат.

Під час розмови порушували питання децентралізації, госпітальних округів, видобутку бурштину та контрабанди в окупованих територіях, блокади на Донбасі, війни на Сході.

Ігор Гузь повідомив, що цілком підтримує блокаду на Сході.

«Нещодавно на всю країну заявив, що є в нас проблеми з вугіллям, але купувати його в Росії не маємо права. Потрібно шукати альтернативу, адже є поставки вугілля інших варіантів», – відзначив він.

Працівники ВПУ цікавились виділенням квартир учасникам АТО, адже у Нововолинську в атовців немає можливості отримати помешкання.

Вчителі училища звернулися про допомогу з ремонту спортзалу, на який необхідно приблизно 60 тисяч гривень.

Порушили також питання зарплати педагогічним працівникам. Педагоги впевнені, що в одному закладі при аналогічному навантаженні працівників певних категорій заробітна плата має оплачуватися однаково.

Присутні на зустрічі цікавились відключенням від тепломереж, ставили запитання щодо субсидій та змін у законах.

У Нововолинському ліцеї-інтернаті депутату провели екскурсію шкільними класами та гуртожитком, розповіли про плани на майбутнє щодо покращення матеріальної бази закладу.

Учителів ліцею цікавила тема призначення керівника закладу, адже Юрій Лазаренко і надалі виконує обов’язки директора. Ігор Гузь заявив, що в цьому питанні підтримує позицію голови Волинської облради Ігоря Палиці щодо проведення виборів в ліцеї та обрання директора шляхом таємного голосування працівників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Педагоги самі повинні вибрати керівника, - Гузь
06 березень, 2017, 19:44