Земельні ділянки волинян внесуть в он-лайн карту

Земельні ділянки волинян внесуть в он-лайн карту
На Волині відбулась презентація публічної кадастрової карти України.

Про це 1 листопада повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Спеціалісти держземкадастру сканують усі державні акти на право користування земельними ділянками, аби створити їх електронний реєстр.

«Тепер графічного відображення набули межі усіх населених пунктів та межі земельних ділянок. Ця інформація доступна для кожного громадянина України. Уже створені ортофотоплани усієї території держави, що використовуються як основа на публічному кадастровому порталі», - повідомив начальник відділу регіонального розвитку ДП «Центр Державного земельного кадастру» Михайло Федишин.

На базі геопросторових інформаційних даних та Державного земельного кадастру хочуть створити технологію, яка стане основою єдиної національної інформаційної мережі.
Продемонстрована публічна кадастрова карта, доступ до якої встановлюватиметься через мережу Інтернет, забезпечує просту та зручну систему пошуку, дозволяє швидко отримати інформацію про межі земельної ділянки, її кадастровий номер, площу, код цільового призначення.

Публічна кадастрова карта міститиме функцію зворотного зв’язку, завдяки якій власники та користувачі земельних ділянок можуть направити запити у територіальний підрозділ Держземагентства України засобом електронного зв’язку. Цей інструмент допоможе виявити помилки та неточності на публічній кадастровій карті та зменшити черги в територіальних підрозділах земельних ресурсів.

За словами Михайла Федишина, на Волині вже просканували 60% державних земельних актів. Причому волиняни виявили найменше помилок, що є одним із кращих показників у державі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Земельні ділянки волинян внесуть в он-лайн карту
01 листопад, 2012, 12:37