Волинські активісти обурилися піаром «Варти порядку»

Волинські активісти обурилися піаром «Варти порядку»
Навколо інформації про допомогу учасникам торговельної блокади Донбасу в мережі точаться суперечності. Активісти запевняють, що ГФ «Варта порядку» «підпорядкувала» деякі ЗМІ, в яких надто широко приписує собі волонтерські справи.

Про це повідомляє «Волинська правда».

Вже більше місяця волинські активісти на чолі з Богданом Пташником на сході України блокують торгівлю із окупантами. Доправити чоловіків та забезпечити усім необхідним допомагав ряд людей, про допомогу яких не афішували публічно.

Волиняни відстоюють громадянську позицію і до сьогодні. Зрозуміло, що вже неодноразово на Схід відправлялася допомога, проте нещодавня інформація щодо чергового збору необхідних речей обурила активістів.

«Мова йде про те, що деякі волинські ЗМІ подали інформацію про допомогу ГФ у форматі «Варта порядку» зібрала, а волонтери - допомогли». Хоч активісти запевняють, що було навпаки!» - йдеться у повідомленні.

«Стаття гарна. Добре,що й волонтери вам троха помогли», - прокоментував у Facebook атовець і активіст Вадим Ваврищук.

«Насправді ж «вартівською» допомогою є пальне і те, що вони допомогли навантажувати зібрані з усієї області продукти та патріотичну символіку. Це допомога усіх, а не окремого формування», - запевняють активісти.

«До того ж ситуацію підбурила цікава помилка, яка закралася у початкову версію заголовку: «Варта порядку» збирала допомогу учасникам ОРДЛО». Активісти частково запідозрили громадське формування у сепаратизмі. На щастя, помилку помітили і виправили. Проте ті, хто слідкує за ситуацією «блокади» і прагне допомогти у цьому не може стримати обурення», - зазначається в публікації.

«…після вчорашнього ранку та прочитаного і почутого в інформаційному просторі, у мене ледь руки не опустилися. І не від помилки в заголовку, і не від того, що хтось розповів про допомогу свою, а інший про свою участь промовчав, а від того, що може уся хороша ініціатива волинян щодо блокади спаплюжитись», - пише у Facebook волинянка Ольга Матвіїва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські активісти обурилися піаром «Варти порядку»
07 березень, 2017, 13:11