Для іноземців українська віза стане дешевшою

Для іноземців українська віза  стане дешевшою
Іноземці зможуть отримувати візи для в'їзду в Україну дешевше і скоріше.

Анкету-заявку на отримання візи можна буде подавати онлайн, а громадяни 33 країн взагалі зможуть оформлювати візи просто на кордоні, - пише DW.

Уряд України спростив правила отримання віз для в'їзду в країну. Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 1 березня, подати анкету для цього можна буде онлайн через веб-сторінку міністерства закордонних справ України.

Строк оформлення віз буде скорочений - звичайні будуть робити не 15 днів, як до сих пір, а 10. Термінову візу можна буде зробити за п'ять днів. Нові правила набудуть чинності з квітня 2017 року.

Зробити візу також стане дешевше - замість 85 доларів тепер іноземці будуть платити консульский збір у розмірі 65 доларів, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Однак за термінове оформлення віз чи оформлення у позаробочий час доведеться заплатити 130 доларів.

Також Кабмін затвердив перелік 33 країн, громадяни яких можуть оформляти візи для в'їзду до України безпосередньо на кордоні. Серед них Австралія, Індія, Індонезія, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Оман.

За оформлення віз у пунктах пропуску через державний кордон треба буде сплатити консульський збір у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - зараз це 2550 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для іноземців українська віза стане дешевшою
07 березень, 2017, 23:02