Тетяна Єремеєва пояснила, чому підтримали команду Уляни Супрун

Тетяна Єремеєва пояснила, чому підтримали команду Уляни Супрун
Це надзвичайно прогресивні молоді люди, які мають відповідну освіту в управлінні охороною здоров’я, - каже головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремеєва про команду міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

Про це вона розповіла у інтерв'ю Волинь24.

Нагадаємо, у січні в ЗМІ піднялася хвиля критики МОЗу. На захист міністра та її команди стали багато лікарів, зокрема, Тетяна Єремеєва.

"Реформою займається не особисто Уляна Супрун, а команда. Реформування - це командна робота. Я знайома з деякими представниками команди Супрун, була з ними на спільних тренінгах з управління медичними закладами, на Літній Школі охорони здоров’я, організованій Києво-Могилянською Академією за сприяння Світового банку та Швейцарським Інститутом Охорони Здоров’я", - пояснює Тетяна Єремеєва.

"Це надзвичайно прогресивні молоді люди, які мають відповідну освіту в управлінні охороною здоров’я, які вільно володіють англійською мовою, які ведуть постійні консультації з провідними експертами світу. Сьогодні, ми маємо найсильнішу команду за всі роки Незалежності України. На жаль, після розпаду Радянського союзу Україна лишається єдиною країною, в якій ще не відбулася медична реформа".

"Щоб доступніше зрозуміти, що робить команда Уляни Супрун, я говорила б алегоріями. Нашу систему охорони здоров’я можна сьогодні порівняти з потягом, який не їде. Попередні всі міністри у цьому потязі мили вікна або змінювали фіранки на них. Критикани (ті, яким все не подобається) намагаються переконати нас в той поїзд, який не їде, поставити ще й супутникові антени на даху, збільшити кількість вагонів, покращити сидіння... "

"Але насправді питання не в тому. Команда Супрун робить найтяжчу, найважливішу і найбруднішу роботу: вона прокладає колію, щоби потяг міг їхати. Вони кардинально змінюють систему фінансування охорони здоров’я, щоб кошти з Державного бюджету йшли безпосередньо на первинну ланку до лікаря за пацієнтом, і для цього ж пацієнта послуги були безкоштовні та територіально доступні".

"Реформування - це невдячна робота і лише одиниці людей розуміють, що ці зміни потрібні зараз, щоб система запрацювала. На жаль, відчутний ефект ми отримаємо не одразу. Я підтримую цю команду і хочу, щоби вони не зійшли з того шляху і не кинули справу, за яку взялися. Я в них вірю".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДАЙ БОЖЕ ЦІЙ КОМАНДІ ЗДОРОВ_Я І ТЕРПІННЯ,ЩОБ ДОВЕСТИ ПОЧАТУ СПРАВУ ДО КІНЦЯ
Відповісти
ЇЙ ЛЕГКО ВІРИТИ. ЛЮДЯМ - НІ.
Відповісти
Останні новини
Тетяна Єремеєва пояснила, чому підтримали команду Уляни Супрун
08 березень, 2017, 17:10