Відомі лучани - про те, чого хочуть жінки

Чого бажає жінка, чи є вона сильнішою суперницею у роботі, чи порушують в Україні жіночі права та чи варто скасовувати свято весни.

Що про це думають, розповіли для інформаційного порталу «Волинь.info» відомі лучани. А що про це все думають самі жінки, читайте уже сьогодні у наступній частині матеріалу.


Чого, на Вашу думку, хоче жінка?

Ігор Поліщук, голова депутатської фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді

«Жінка хоче добра, злагоди, щастя, любові, впевненості у своєму чоловікові, гармонії у житті».

Олег Хом’як, заслужений тренер України з пауерліфтингу

«На мою думку, жінка в першу чергу хоче уваги та поваги, бути коханою та жаданою».

Олександр Ковальський, директор КП «Луцькреклама»

«Вічне питання, над яким ломили списи чимало славетних філософів, письменників, драматургів, а останніми століттями і режисерів. Кохати та бути коханою? Радіти життю та приносити щастя близьким та рідним? Будувати успішну кар’єру чи знайти себе у суспільно корисній справі? Міркую, що нам поталанило жити у чудові часи, коли дівчатам та жінкам під силу не тільки прагнути цього всього одночасно, а й успішно реалізовувати такі свої мрії та бажання».

Павло Луцака, фотограф, модель

«Жінки часто самі не знають чого хочуть )) Звичайно, жінки хочуть підтверджування того фактору, що вони «єдині», «жадані», «кохані». Як це чоловік буде втілювати – це справа кожного, конкретного «прийому» немає, до кожної жінки особливий підхід, це своєрідна математична формула. Просто подарунками і квітами цього не підтвердити».

Андрій Разумовський, директор будівельної компанії «Інвестор»
«Постійно щось інше, сама не знає що конкретно :)».

Ігор Алексєєв, громадський активіст, волонтер

«Жіночого щастя. У кожної жінки своє розуміння жіночого щастя, але я думаю, що воно передбачає сім’ю, діток, взаєморозуміння у всьому».

Володимир Павлік, керівник проекту міжнародно-культурних обмінів

«Один чоловік йшов по піску до своєї розкішної вілли і він каже «Боже, зроби дорогу, бо вже сил нема». Бог відповідає «Я не в силах виконувати матеріальні прохання, щось духовне треба просити». Пройшов час, сидить той самий чоловік на вулиці і дивиться: гарна дама іде. Думає він, як би познайомитися з нею, цікаво про що вона думає. Каже: «Боже, можна тебе попросити, як взнати, що думає жінка». А Бог відповідає: «Яку ти дорогу хотів: двосмугову чи односмугову?». Я думаю, що жінки самі не знають, чого вони хочуть. Жінку не треба розуміти, аналізувати, просто сприймати, бо як почнеш аналізувати, то заберешся так далеко, що не вийдеш з дебрів тих».


Зараз обговорюють те, щоб скасувати 8 березня. Як Ви ставитесь до цього?

Володимир Павлік

«Звичайно, свято якесь має бути, коли воно буде – це вже інша справа. Ті, хто жили до цього, будуть казати, що це погано, бо вже звичка, перші дні весни. А молоді звикнуть до нового. Хто хоче, хай святкує, хто хоче – хай нове вже святкує. Зробити такий перехідний період. Відмінити можна офіційно, а неформально хай собі святкують люди».

Ігор Поліщук

«Я проти скасування цього свята».

Олег Хом’як

«Скасують його чи ні, не буде мати зовсім ніякого значення. Хтось прив’язує його до історії, хтось з якихось політичних мотивів хоче відмінити, але… Це свято жінок, матерів, бабусь і донечок. І українці все одно будуть святкувати його з року в рік! І, не важливо, чи буде це «державним» святом чи ні».

Олександр Ковальський

«День боротьби за права жінок чи то Міжнародний жіночий день, все одно для всіх нас – це чудове свято весни. У цей день завжди приємно відсунути справи на другий план та привітати наших коханих, рідних та знайомих жінок, дівчат та дівчаток, колег та подруг. І сонце у такий день завжди світить яскравіше та тепліше, а в повітрі вловлюється легкий аромат весни. От таке ставлення :)».

Павло Луцака

«Я не знаю, чи в цьому усі біди наші. З моєї точки зору, це не відіграє ролі на житті країни, а от традиція, яка вкорінилась вже, була, є і буде. Все одно були прихильники цього свята і ті, хто його не святкує, так само це нічого не змінить. А весняний день, який особливий для жінок, – це чудова нагода приділити увагу прекрасній нашій половині».

Андрій Разумовський

«Думаю, що варто відноситись як до свята жінки і мами. Не варто робити політику з цього. Жінки люблять цей день».

Ігор Алексєєв

«Будь-який день, будь-яке свято, яке робить людей хоч на грам добрішими, щасливішими, яке викликає позитивні емоції – для мене є свято. Я абсолютно нормально ставлюся до 8 березня, бо його святкували все моє життя. Воно є неполітизоване. Для мене первинним є те, що воно несе на сьогодні. Зазвичай це позитив, добро, посмішки, тому я не розумію, чому ми повинні бути проти того, що люди роблять світ на якийсь момент, день добрішим, кращим, чистішим. Для мене неважливо, хто його придумав. Якщо почати копатись у достеменних причинах і джерелах появи тих чи інших свят, які ми святкуємо, то рано чи пізно, ми докопаємось до якоїсь діжки з багном, і тоді доведеться відміняти всі свята, тому що вони не є всі стерильні та ідеальні. Для мене показник свята – це коли людям насправді добре, і 8 березня — це день, коли одна половина людства щиро намагається зробити добре іншій половині людства. Це класно».


В Україні, зокрема і у Луцьку, активно розвивається феміністичний рух. Як гадаєте, чи дійсно, у нас такі нерівні права чоловіків та жінок?


Ігор Алексєєв

«Проблему можна вигадати будь-яку, аби було бажання, час і натхнення. Історія людства показує, що люди домудрялися вигадувати проблеми із найнеймовірніших речей. Я проти нав’язування тієї чи іншої догми комусь. Якщо є група жінок із їхнім баченням, розумінням світу, вони мають на це право, але мені не подобається, коли певна маленька група людей пробує змінити устрій, який на цій землі існує уже декілька тисячоліть. Я думаю, що мудрість поколінь є більшою, ніж мудрість трьох–чотирьох жінок, які вирішили зробити із цього проблему. Хоча вони мають право це робити, ми ж демократична країна».

Володимир Павлік

«Особисто я прав жіноцтва не порушую, намагаюся в злагоді жити, ще б хай держава так чинила. Жінка – така сама людина, як усі. Можливо, деякі речі не розуміють люди і вдаються до екстремальних форматів вираження свого протесту. Це зрозуміло, люди хочуть привернути увагу. Хай виражають все, що не заборонено законом».

Ігор Поліщук

«Проблема в більшості випадків надумана. Я не вважаю, що в Україні є системні утиски прав жінок, щоб за ці права так боротися».

Олег Хом’як

«Завжди відносився інертно до цього руху. Я треную команду пауерліфтерів «Volyn strength», і переважають у ній дівчата. Хоча всі навколо кажуть, що це не «жіночий спорт». Не думаю, що права жінок в наш час якось різняться від чоловічих. Є просто люди, які мають надто багато вільного часу думати про «високе»».

Олександр Ковальський

«У терміні «фемінізм» багатьом чомусь вбачається негативне забарвлення. Хоча, як на мене, завданням цього руху є якраз розвінчання та усунення деяких сталих стереотипів нашого суспільства. Який відсоток жінок у нашій країні обіймають керівні посади у владі, очолюють підприємства чи керують фінансовими установами тощо? Показник не достатньо високий. І пов’язано це зі стереотипами минулих сторіч, які нас оточують та вбудовуються у підсвідомість. Але втішає, що цей відсоток в Україні поступово збільшується і збільшуватиметься надалі. Хоча таке питання однозначно повертає нас до початку розмови – чого хоче жінка?»

Павло Луцака

«Я вважаю, в кожному регіоні, соціальній групі, місцевості – різні обставини, умови і відношення. Звичайно, кожен по-різному відноситься один до одного. Але я радий, що я перебуваю в тому середовищі, де усі рівні, з рівними правами, але ніхто не забуває про людяність, етикет і повагу між собою, це, на мою думку, головне в соціумі».

Андрій Разумовський

«Мені здається, з цим проблем немає. Ніхто нікого не утискає».


Чи вважаєте у роботі жінку небезпечною суперницею?


Андрій Разумовський

«Жінки – просто небезпечні :). Дуже часто діють на емоціях, керуються у прийняті рішень почуттями, а не логікою. Сперечатися дуже часто немає сенсу».

Ігор Алексєєв

«Якраз українська жінка за моїми спостереженнями має набагато більше преференцій у бізнесі, ніж чоловік, тому що їй дозволено більше. Те, що заборонено чоловікові, в принципі, десь допускається для жінки. Дуже є багато успішних бізнес-леді в Україні. Я вважаю, що на сьогодні ми маємо чи не найкращих жінок на планеті: і зовнішньо, і внутрішньо, і інтелектуально. І конкурувати в бізнесі з ними дуже важко, тому що українська жінка – розумна, динамічна, дуже витривала, дуже працездатна і вкрай вперта. Мені доводилось конкурувати із жінками – це тяжко. З точки зору національного масштабу – це викликає повагу, тому що, зазвичай, наші жінки – це така «тяжка броньована техніка», з якою дуже треба бути обережно і треба остерігатися. Бізнес-вумен по-українськи – це дуже сильна, розумна, впевнена у собі жінка».

Володимир Павлік

«Я думаю, що підступні є і жінки, і чоловіки. Не потрібно по-особливо жінок боятись у сенсі роботи, бізнесу. Чоловіки так само підставляють, обходять підлими методами».

Ігор Поліщук

«У роботі вважаю жінку таким же суперником, як і чоловіка».

Олег Хом’як

«Моя напарниця – жінка, і, я вважаю, що це навпаки лише позитивний момент у нашій роботі. Адже це дає відвідувачам нашого фітнес-центру вибір. А небезпечних суперників шукають лише невпевнені в собі люди, і не важливо, чоловік це чи жінка».

Олександр Ковальський

«Мені поталанило працювати з жінками, з якими у нас була спільна мета, а іноді навіть задуми і бачення їх досягнення. Тому лише одне можу сказати точно – спільна робота з розумними колегами-жінками призводить до синергетичного ефекту та робить можливим вирішення питань, з якими не впоралися б і деякі самовпевнені амбітні чоловіки. От вам і сексизм, якщо бажаєте :)».

Павло Луцака

«Як я казав, я за рівні права і розвиток: усі є конкурентноспроможними і усі заслуговують на розвиток і вдосконалення самого себе. І нічого страшного я не бачу, якщо якась леді у чомусь краща за чоловіка – «на кожний товар свій покупець». Паніка і ревнощі – це риси невпевненості у собі».


Ваші побажання читачкам інформаційного порталу «Волинь.info».

Павло Луцака

«Бажаю вам, жінки, добиватись усього, що бажаєте. Бути коханими. Не боятись відвертості. Не думати багато :) , а більше діяти для здійснення своїх бажань і добиватися мети. Зі святом Вас!»

Андрій Разумовський

«Побажаю бути коханими завжди, залишатися жіночними, милими, ніжними та бути біля справжніх чоловіків. І пам’ятати, що нам вони подобаються не за успіхи на роботі :) ».

Ігор Алексєєв

«Любіть себе! Повірте, по жінці дуже видно, якщо вона себе любить, якщо вона впевнена в собі, якщо вона вірить в те, що вона робить. І це автоматично передається всім чоловікам, які навколо. Я абсолютно щиро переконаний, що українські жінки є чи не найкращими на планеті. Колосальний потенціал схований в наших жінках. Вірте в себе, любіть себе і все буде чудово!»

Володимир Павлік

«Приєднуюсь до усіх вітань та хочу ще побажати, щоб ви були уважнішими до того, коли чоловіки роблять компліменти, а не спотворювали це. Бо хто, як не чоловіки, буде робити компліменти».

Ігор Поліщук

«Дорогі жінки! Щиро вітаю вас із святом! Хай у ваших домівках завжди буде мир, добро і злагода, а у ваших серцях завжди панує любов. Бажаю, щоб життя було наповнене позитивом та приємними миттєвостями. Нехай кожен день вам дарує успіх у справах, радість та насолоду від життя! Всіх благ!»

Олег Хом’як

«Хочеться побажати жінкам весняної краси та сонячного настрою. Щоб відчували завжди себе потрібними і коханими».

Олександр Ковальський

«Живіть у своє задоволення, робіть те, що підказує серце. А інколи те, що підказує розум! Зі святом!»


Спілкувалася Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.