На волинській митниці будуть собаки, які виявляють бурштин

На волинській митниці будуть собаки, які виявляють бурштин
Волинські митники планують підготувати кінологічну команду для виявлення бурштину.

Щоб ефективно протидіяти несанкціонованому вивозу за кордон бурштину, начальник Волинської митниці ДФС ініціює підготовку окремої кінологічної команди, – інформує Волинська митниця ДФС.

Волинська митниця ДФС має усі умови для того, щоб окрім кінологічних груп, які виявляють контрабандні цигарки та наркотичні речовини, мати кінологічну команду для виявлення прихованого бурштину», – вважає начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Як окремий підрозділ кінологічний відділ в складі митниці створено ще у 1993 році, тоді працювала лише одна кінологічна команда. Сьогодні в процесі протидії контрабанді беруть участь вісім кінологічних команд ,з яких п'ять працюють у напрямку виявлення наркотичних речовин, дві – викривають приховані від митного контролю тютюнові вироби.

«Планується підготовка кінологічної команди, що виявлятиме грошові банкноти. Ми ставимо ще й досить амбітне завдання - підготувати кінологічну команду для викриття тайників з бурштином», - зазначає Віктор Кривіцький.

Усі кінологічні команди, котрі працюють в зоні діяльності Волинської митниці ДФС пройшли через Центр підготовки в Хмельницькому, одна проходила додатково підготовку в Чехії.
Після спеціалізованого навчання, тренування собак не припиняється, кожен фахівець-кінолог вдосконалює навички.

«Не так давно на підставі оперативної інформації про переміщення великої партії наркотичних речовин у вантажівці, митникам довелося більше доби проводити огляд. Коли ж до цієї роботи залучили лабрадора-ретривера Бруно, за лічені хвилини він виявив схованку, в якій було приховано сім кілограмів марихуани, - пишуть у ДФС

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розвести таких псів, щоб жерли на смерть продажних та корумпованих поліцаїв, митників і прикордонників. Толку було б значно більше
Відповісти
Останні новини
На Волині – 6 пожеж
09 березень, 2017, 10:46
На волинській митниці будуть собаки, які виявляють бурштин
09 березень, 2017, 09:58
Стильний Луцьк: Наталія Чуль
09 березень, 2017, 09:30