Нардеп Гузь з робочим візитом відвідав Молдову

Нардеп Гузь з робочим візитом відвідав Молдову
Депутат Верховної Ради Ігор Гузь, у рамках дводенного робочого візиту до Молдови, провів у Кишиневі низку зустрічей з лідерами опозиційних партій, Послом України у Молдови Іваном Гнатишиним, представниками української діаспори. Мета поїздки - активізація та налагодження двосторонніх стосунків.

Під час зустрічі Ігоря Гузя з лідером опозиційної партії Майєю Санду обговорили політичну ситуацію в Україні та Молдові, - інформує прес-служба народного депутата України.

Як розповідає нардеп, «ситуація в Молдові - схожа до української. При владі вже вісім років проєвропейські сили, але з кожним роком рівень їхньої підтримки зменшується. З лівого, проросійського флангу, йдуть спроби взяти реванш і це їм вдається - президентські вибори виграв соціаліст Ігор Додон».

А Юрія Лянке, екс-прем’єр-міністра Республіки Молдова, цікавило бачення депутата щодо ефективності проведення в Україні парламентських виборів за змішаною системою.

«Наразі у Молдові обговорюється питання зміни виборчого законодавства. У парламентській більшості озвучили пропозицію перейти до 100% мажоритарної системи, що викликало резонанс серед політичних кіл країни. На сьогодні - у Молдові діє 100% пропорційна система», - коментує Ігор Гузь.

Важливою темою у розмові була ситуація в Придністров'ї у контексті виведення російської військової бази з території, яка підконтрольна РФ.

«Ще одне «складне питання», що викликає стурбованість у молдовської сторони, в зв'язку з інформацією про те, що Україна планує побудувати шість нових гідроелектростанцій на Дністрі, вище Новодністровського гідроенергетичного вузла. За даними екологів, будівництво цих станцій може становити серйозну загрозу для навколишнього середовища. Планую обговорити цю ситуацію з міністром екології Остапом Семераком», - розповів Ігор Гузь.

Нардеп вважає, що українське профільне міністерство має активніше працювати з молдовською сторони: «На жаль, налагодження контактів між Молдовою і тема Придністров'я, - в Україні не на другому, а - на 22-му плані. Мусимо тримати ситуацію на пульсі аби не «прогавити», щоб на південних рубежах нашої країни не було проросійської влади».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардеп Гузь з робочим візитом відвідав Молдову
09 березень, 2017, 11:15
На Волині – 6 пожеж
09 березень, 2017, 10:46