ПриватБанк у лютому врятував від шахраїв понад 24 мільйона*

ПриватБанк у лютому врятував від шахраїв  понад 24 мільйона*
У підрозділі ПриватБанку, що бореться з шахрайством, розробили та впровадили ефективний комплекс захисту, який мінімізував можливість обману клієнтів.

Антифрод-система автоматично визначає нехарактерні або підозрілі операції та блокує моментальний переказ грошей одержувачу.

«Система працює чітко та просто, – розповідає керівник напрямку внутрішнього контролю та fraud-менеджменту ГО ПриватБанку Олександр Соколовський. – Якщо клієнт переказує гроші «сумнівному» адресату, комп’ютерна система визначає нетиповість такого платежу. Операція призупиняється. За необхідності спеціалісти банку уточнюють у відправника актуальність переказу або оплати, дають час для деталізації інформації та ухвалення остаточного рішення. У разі виявлення спроб шахрайських дій або скасування оплати гроші повертаються на рахунок відправника».

Банківське шахрайство – один з найскладніших видів злочинів. Навіть після виявлення зловмисників довести їх провину в суді практично неможливо. Це пов’язано з тим, що жертви, як правило, самостійно та добровільно перераховують великі суми шахраям або дають їм доступ до своїх рахунків.

«Можна навести кілька прикладів, –продовжує Олександр Соколовський. – Одна наша клієнтка знайшла в Інтернеті постачальника палива й без особливих роздумів перерахувала йому 80 тис. грн. Інший клієнт двома платежами відправив майже 150 тис. грн, але товару так і не дочекався. Якби подібні операції були системними, то гроші на рахунок одержувача надійшли б практично миттєво. У цьому випадку платежі було заблоковано й після додаткової перевірки повернуто відправникам. З’ясувалося, що одержувачі не займалися торгівлею, а намагалися обдурити наших клієнтів».

Тільки в лютому 2017 року банку вдалося таким чином запобігти 4,5 тисяч сумнівних операцій і повернути клієнтам 24,3 мільйона гривень.

Практично щодня система рятує майже мільйон гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПриватБанк у лютому врятував від шахраїв понад 24 мільйона*
09 березень, 2017, 15:10