Лучани віддали шану Великому Кобзареві

Лучани віддали шану Великому Кобзареві
У Луцьку чимало людей прийшли до пам’ятника Тарасові Шевченку, аби вшанувати його пам’ять із нагоди 203-річчя від дня народження Кобзаря.

Про це повідомили відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Сотні лучан прийшли на майдан до пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Волі, щоб вшанувати видатного українського поета. Серед них можновладці, громадські активісти, студенти та школярі.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, декламували його твори. З новою силою зазвучали рядки вірша Тараса Шевченка «Мені однаково», які гуртом прочитали учасники літературного дійства.

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними «Кобзарями». В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч взяли участь 89 громадян. Наймолодшому учаснику акції лише 4 роки, найповажнішому — 93. Найдавніші видання були датовані 1893-м та 1934-м роками. Всім учасникам акції було вручено пам’ятні «Кобзарі» сучасних видань.

Минулого року було започатковано ще одну добру справу – у день народження Шевченка поети і письменники Волині дарують свої книги з автографом учасникам акції «Мій «Кобзар». Цього року добірки своїх творів дарували члени Волинського осередку спілки християнських письменників України.

Завершились урочистості величним звучанням твору «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хорового колективу Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, спільним виконанням Державного Гімну України та пам’ятною світлиною біля пам'ятника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани віддали шану Великому Кобзареві
09 березень, 2017, 15:43